Ρουμανία: Νέα μέτρα «εισόδου» ανεμβολίαστων λόγω κρουσμάτων ‘Ομικρον

Τα άτομα που εισέρχονται στη Ρουμανία από χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης – συμπεριλαμβανομένων εκείνων που έχουν εμβολιαστεί κατά του COVID – θα έχουν την υποχρέωση να παρουσιάσουν, κατά την είσοδό τους στη Ρουμανία, ένα τεστ PCR που ελήφθη το πολύ 48 ώρες πριν από το ταξίδι.

Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί θα μπουν αυτόματα σε καραντίνα για 10 ημέρες. Τα άτομα που προέρχονται από χώρες της ΕΕ -όχι τα εμβολιασμένα- πρέπει να υποβληθούν σε μια εξέταση PCR 72 ώρες πριν από το ταξίδι και οι μη εμβολιασμένοι θα τεθούν επίσης σε καραντίνα. Επίσης, το Passenger Locator Form (PLF) θα εφαρμοστεί και στη Ρουμανία. Τα μέτρα αποφασίστηκαν καθώς επιβεβαιώθηκαν τα δύο πρώτα κρούσματα COVID-19 με την παραλλαγή Όμικρον του SARS-CoV2 στη Ρουμανία.

Οι αποφάσεις ελήφθησαν την Κυριακή, σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο πρωθυπουργός Nicolae Ciuca, στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Υγείας, Alexandru Rafila, ο επικεφαλής του DSU (Διεύθυνση Επίγοντων Περιστατικών), Raed Arafat, και η διευθύντρια του CNSCBT (Εθνικό Κέντρο Ελέγχου και Παρακολούθησης των Μεταδοτικών Ασθενειών), Adriana Pistol.

Το μέτρο για την υποχρεωτική παρουσίαση αρνητικού τεστ PCR COVID κατά την άφιξη στη Ρουμανία θα τεθεί σε ισχύ σε δύο με τρεις ημέρες, ώστε ο κόσμος να ενημερωθεί για την απόφαση αυτή, δήλωσε ο υπουργός Υγείας.
Στην περίπτωση των παιδιών, τουλάχιστον για εκείνα που προέρχονται από χώρες της ΕΕ, η εξέταση PCR δεν θα απαιτείται κατά την είσοδο στη χώρα εάν είναι κάτω των 12 ετών.

Κείμενο: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος