Ρουμανία: Ο Άντριου Τέιτ δε βρίσκεται πλέον σε κατ’ οίκον περιορισμό ύστερα από απόφαση του Δικαστηρίου

Δικαστήριο του Βουκουρεστίου αποφάσισε ότι ο πολυσυζητημένος ινφλουένσερ Άντριου Τέιτ δεν χρειάζεται πλέον να βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό. Ωστόσο, ο Τέιτ εξακολουθεί να βρίσκεται υπό δικαστική επιτήρηση για περίοδο 60 ημερών.

Ο Τέιτ συνελήφθη στη Ρουμανία τον Δεκέμβριο ως ύποπτος για εμπορία ανθρώπων και βιασμό. Ο αδελφός του, Τρίσταν και δύο Ρουμάνες γυναίκες είναι επίσης ύποπτοι. Η τετράδα φέρεται να δημιούργησε ένα δίκτυο για τη στρατολόγηση και την εκμετάλλευση γυναικών, σύμφωνα με τις ρουμανικές εισαγγελικές αρχές.

Σύμφωνα με το BBC, ο Τέιτ και ο αδελφός του (ο οποίος ήταν επίσης σε κατ’ οίκον περιορισμό) επιτρέπεται να κυκλοφορούν ελεύθερα στο Βουκουρέστι και στις γύρω γειτονιές, αλλά πρέπει να παρουσιάζονται όταν τους ζητείται. Επίσης, δεν επιτρέπεται να επικοινωνούν με τις δύο Ρουμάνες γυναίκες, τους μάρτυρες ή τα φερόμενα θύματα και τις οικογένειές τους.

Ο Τέιτ και ο αδελφός του άσκησαν έφεση κατά της παράτασης της προφυλάκισής τους, στην οποία δικαιώθηκαν. Για άλλη μια φορά δικαιώθηκαν από τον δικαστή όσον αφορά και τον κατ’ οίκον περιορισμό.

Στα τέλη Ιουνίου, ο Βρετανός ινφλουένσερ και οι άλλοι τρεις κατηγορήθηκαν για βιασμό, εμπορία ανθρώπων και συμμετοχή σε οργανωμένο έγκλημα.

Επανειλημμένα βρέθηκε υπό έλεγχο για τις δηλώσεις του. Αποκάλεσε τον εαυτό του μισογύνη, υποστήριξε ότι οι γυναίκες είναι εν μέρει υπεύθυνες οι ίδιες όταν βιάζονται και είπε ότι ανήκουν στους άνδρες. Ο Τέιτ ισχυρίζεται επίσης ότι η πραγματικότητα στην οποία ζούμε δεν είναι πραγματική. Συγκρίνει τον κόσμο μας με αυτόν από τον εικονικό κόσμο του Matrix.

Ο Βρετανός, πρώην kickboxer, είναι εξαιρετικά δημοφιλής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εκεί τον ακολουθούν κυρίως (νεαροί) άνδρες. Ο λογαριασμός του αφαιρέθηκε πέρυσι από το Facebook και το Instagram, έχοντας στην τελευταία πλατφόρμα 4,7 εκατομμύρια ακόλουθους.

Το 2017, ο λογαριασμός του στο Twitter είχε μπλοκαριστεί, αλλά όταν ο Έλον Μασκ ανέλαβε τα ηνία της πλατφόρμας, ανέκτησε την πρόσβασή του, φτάνοντας στους 7,5 εκατομμύρια ακόλουθους.

Επιμέλεια: Σοφία Κονιδάρη

Πηγή: NOS

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος