Ρώσοι χάκερ επιτέθηκαν στον ιστότοπο της Ιταλικής Αστυνομίας και κηρύσσουν επίσημα κυβερνοπόλεμο σε 10 χώρες

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Χθες ο ιστότοπος της Ιταλικής Αστυνομίας δέχθηκε επίθεση από φιλορώσους χάκερ της συλλογικότητας “Killnet”. Πρόκειται για την ίδια ομάδα που πρόσφατα χτύπησε θεσμικούς ιστότοπους στην Ιταλία, μεταξύ άλλων και αυτό της Eurovision την περασμένη εβδομάδα.

Η Ιταλική Αστυνομία προέβη σε αποκατάσταση της ιστοσελίδας, η οποία δεν υπέστη ζημιά αλλά μόνο επιβράδυνση. Όμως η επίθεση εντάσσεται στο πλαίσιο μιας ευρύτερης παγκόσμιας εκστρατείας, εφόσον οι Killnet ανακοίνωσαν την έναρξη μιας κυβερνοεπίθεσης εναντίον Ιταλίας, Ηνωμένου Βασιλείου, ΗΠΑ, Γερμανίας, Λετονίας, Λιθουανίας, Εσθονίας, Πολωνίας, Ρουμανίας και Ουκρανίας, όπως ανέφερε σε tweet η ανεξάρτητη λευκορωσική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Nexta Tv.

Σύμφωνα με τα κανάλια της Telegram, και όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο της ANSA, η Killnet ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, αλλά δεν αναλαμβάνει την επίθεση της Eurovision της περασμένης εβδομάδας: “Σύμφωνα με ξένα μέσα ενημέρωσης, η Killnet επιτέθηκε στη Eurovision αλλά εξουδετερώθηκε από την Ιταλική Αστυνομία”.
Η Κillnet συνεχίζει λέγοντας πως “Σήμερα, ωστόσο, κηρύσσουμε επίσημα πόλεμο σε 10 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της παραπλανητικής Ιταλικής Αστυνομίας. Παρεμπιπτόντως ο ιστότοπός σας σταμάτησε να λειτουργεί: γιατί η επίθεση δεν αντιμετωπίστηκε όπως η Eurovision; ” αναφέρει το μήνυμα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος