Ρωσικό ΥΠΕΞ: Τα γεγονότα στο Καζακστάν είναι κατασκευασμένα από το εξωτερικό

Η Ρωσία, θεωρεί ότι οι ταραχές στο Καζακστάν ως μια εξωτερικά εμπνευσμένη απόπειρα να υπονομεύσει βίαια την ασφάλεια και την ακεραιότητα του κράτους, υποστήριξε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών με ανακοινωσή του.

Παράλληλα, αναφορικά με το ρόλο της Ρωσίας, το ρωσικό ΥΠΕΞ υποστήριξε πως “έχοντας επιβεβαιώσει εκ νέου την προσήλωσή της στις συμμαχικές δεσμεύσεις της στο πλαίσιο του CSTO, υποστήριζει την υιοθέτηση επειγόντων μέτρων σε σχέση με την ταχεία υποβάθμιση της εσωτερικής πολιτικής κατάστασης και την αύξηση της βίας στο Καζακστάν που υπονομεύουν την ασφάλεια και την ακεραιότητα του κράτους.

Για το λόγο αυτό, η θα συνεχίσει τις στενές διαβουλεύσεις με την πλευρά του Καζακστάν και άλλους συμμάχους στο CSTO για να αναλύσει και να αναπτύξει, εάν είναι απαραίτητο, περαιτέρω αποτελεσματικά βήματα, κυρίως για να διευκολύνει τη διεξαγωγή της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης με τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου του Καζακστάν. διασφαλίζει την ασφάλεια όλων των αμάχων αυτής της χώρας, χωρίς εξαίρεση, καθώς και ζωτικής σημασίας εγκαταστάσεις υποδομής, την απεμπλοκή και την επιστροφή τους υπό τον έλεγχο των αρχών του Καζακστάν»,

Νωρίτερα η Γραμματεία του CSTO είχε αναφέρει πως οι Συλλογικές Ειρηνευτικές Δυνάμεις του  στάλθηκαν στο Καζακστάν για περιορισμένο χρονικό διάστημαμ, προκειμένου  να σταθεροποιηθεί η κατάσταση. Σημειώνεται ότι τα καθήκοντά τους θα είναι η προστασία των κρατικών και στρατιωτικών εγκαταστάσεων, και η βοήθεια στις δυνάμεις του νόμου και της τάξης. Αναφέρθηκε επίσης ότι οι προηγμένες μονάδες του αποσπάσματος του CSTO έχουν ήδη αρχίσει να εκπληρώνουν τα καθήκοντά τους στο Καζακστάν.

Ανταπόκριση: Αχιλλέας Πατσούκας, Μόσχα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος