Ρωσικό ΥΠΕΞ: Η μεταφορά όπλων στην Ουκρανία επιβεβαιώνει τις υποψίες πως προετοιμάζεται πραξικόπημα

Ανταπόκριση: Αχιλλέας Πατσούκας

Οι υποψίες της Ρωσίας ότι η Δύση προετοιμάζει μια πρόκληση στην Ουκρανία επιβεβαιώνονται από τη μεταφορά όπλων και εκπαιδευτών από τη Βρετανία και τον Καναδά στην Ουκρανία, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

“Δυστυχώς, οι φόβοι μας επιβεβαιώνονται από τις τελευταίες αναφορές που εμφανίζονται στα μέσα ενημέρωσης με αναφορά σε επίσημες δομές, πηγές και αλλού. Εδώ και αρκετές ημέρες, η Βρετανία στέλνει όπλα στην Ουκρανία με στρατιωτικά μεταφορικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας της. Είναι προφανές ότι έχουν ήδη οργανωθεί τουλάχιστον 6 πτήσεις»

Η κα Ζαχάροβα πρόσθεσε ότι,  έγινε γνωστό πως, «θα παραδοθούν φορητά αντιαρματικά συστήματα για χρήση σε αστικές περιοχές».

Σύμφωνα με αυτήν, «περισσότεροι από 200 καταδρομείς εστάλησαν από τον Καναδά με το πρόσχημα της φύλαξης της πρεσβείας του». Υπενθύμισε επίσης τη μεγαλύτερη βοήθεια των ΗΠΑ προς την Ουκρανία. Η Ζαχάροβα ανέφερε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία, συνολικά, από το 2014 έως το 2021, οι Ηνωμένες Πολιτείες παρείχαν βοήθεια ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος