Ρωσικό σφυροκόπημα σε Τσερνίχιβ και Χερσώνα – Αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας στα ρωσικά σύνορα (video)

Με νέες επιθέσεις των Ρώσων στο Τσερνίχιβ και τη Χερσώνα συνεχίζονται οι πολεμικές επιχειρήσεις επί του πεδίου, κατά την σημερινή 78η ημέρα του πολέμου στην Ουκρανία.

Με αφορμή επίθεση των Ουκρανών με πυρά στο Μπέλγκοροντ, το Κρεμλίνο προαναγγέλλει νέα μέτρα για την ασφάλεια των ρωσικών εδαφών που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

Στο μεταξύ, τον αποτροπιασμό της για τις θηριωδίες στη Μπούκα και τη Μαριούπολη εξέφρασε η επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Μισέλ Μπασελέτ, υπογραμμίζοντας: «Το μέγεθος των παράνομων δολοφονιών, όπως και των ενδείξεων για συνοπτικές εκτελέσεις σε περιοχές στα βόρεια του Κιέβου είναι συγκλονιστικό».

Για την κατάσταση στη Μαριούπολη, μίλησε ο Ουκρανός Πρέσβης στην Ελλάδα Σεργκέι Σουτένκο, λέγοντας: «Οι βασικές μας προσπάθειες αυτή τη στιγμή εστιάζουν στη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων, που παραβιάζονται καθημερινά από τα ρωσικά στρατεύματα».

Μέσω twitter οι ουκρανοί μαχητές ζητούν την παρέμβαση του Έλον Μασκ για να βγουν από το σημείο.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Κιέβου – Μόσχας ώστε να απομακρυνθούν από το Αζοφστάλ τραυματισμένοι Ουκρανοί μαχητές, ενώ αναμένεται να ξεκινήσουν οι πρώτες δίκες Ρώσων για εγκλήματα πολέμου.

Ντοκουμέντο… φρίκης: Ρώσοι στρατιώτες πυροβολούν πισώπλαατα ουκρανούς αμάχους

Την ίδια ώρα, το CNN δημοσιοποιεί ένα σοκαριστικό ντοκουμέντο, που δείχνει Ρώσους στρατιώτες να εκτελούν εν ψυχρώ και πισώπλατα δύο άμαχους.

Το αποκλειστικό βίντεο που πλέον αποτελεί υλικό έρευνας για εγκλήματα πολέμου, καταγράφηκε από την κάμερα ασφαλείας της αντιπροσωπείας τις πρώτες μέρες του πολέμου.

Ο ένας ήταν ο ιδιοκτήτης, ενώ ο άλλος ο φύλακας του χώρου, που κατάφερε αρχικά να ειδοποιήσει τους Ουκρανούς. Ωστόσο, τελικά πέθανε από αιμορραγία.

Σύντομα αναμένεται να ξεκινήσουν οι πρώτες δίκες Ρώσων για θηριωδίες στη διάρκεια του πολέμου.

Πολλά από τα εγκλήματα έχουν καταγραφεί στις περιοχές γύρω από το Κίεβο, όπου εκτιμάται ότι οι Ρώσοι ξέσπασαν την οργή τους για την αποτυχία της επιχείρησής τους σε αμάχους.

Ένα 14χρονο αγόρι περιγράφει ενδεικτικά τη στιγμή που είδε τον πατέρα του να πέφτει νεκρός από πυρά των Ρώσων. «Στην αρχή είχε την κάννη στραμμένη στο έδαφος και μετά την έστρεψε προς το μέρος μας και μας είπε να σταματήσουμε. Όταν σηκώθηκα είδα μια λίμνη αίματος γύρω από τον πατέρα μου» είπε σχετικά.

Επιμέλεια: Ζέτα Κονταξή

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος