Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε σήμερα ότι η Ρωσία εξαπέλυσε 598 drones και 31 πυραύλους στη διάρκεια της νυκτερινής της επίθεσης εναντίον της Ουκρανίας.
Τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας κατέρριψαν τα 563 drones και 26 πυραύλους, πρόσθεσε η ίδια πηγή.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας, τα πλήγματα είχαν στόχο «υποδομές του στρατιωτικοβιομηχανικού συμπλέγματος και στρατιωτικές αεροπορικές βάσεις», χρησιμοποιώντας drones, πυραύλους Kinzhal και πυραύλους αέρος ακριβείας, και η Μόσχα υποστηρίζει ότι πέτυχε όλους τους στόχους που είχε ορίσει, στοχοθετώντας μόνο εγκαταστάσεις που συνδέονται με τον ουκρανικό στρατό.
Από τη ρωσική επίθεση επλήγησαν 13 περιοχές, ενώ συντρίμμια έπεσαν σε 26, σύμφωνα με την Ουκρανική Πολεμική Αεροπορία.
Τουλάχιστον 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους τρία παιδιά, και 38 τραυματίστηκαν στο Κίεβο, ενώ πολυκατοικίες και άλλα κτίρια κατοικιών υπέστησαν ζημιές σε επτά συνοικίες της ουκρανικής πρωτεύουσας, δήλωσαν Ουκρανοί αξιωματούχοι.
Όπως εξήγησαν οι αρχές του Κιέβου, οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται, με τις ομάδες της υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων να σβήνουν φωτιές και να αναζητούν επιζώντες και θύματα στα ερείπια κατεστραμμένων κτηρίων.
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters- AFP / Ρεπορτάζ: Ιουλία Βελισσαράτου
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος