Ρωσικές δυνάμεις εξουδετέρωσαν ένοπλη συμμορία στην κατεχόμενη Χερσώνα, σύμφωνα με το TASS

Array

Ρωσικές δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ απόψε εναντίον ένοπλης συμμορίας εγκληματιών στο κέντρο της κατεχόμενης ουκρανικής πόλης της Χερσώνας και την «εξουδετέρωσαν», μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Η Χερσώνα, στη νότια Ουκρανία, κατελήφθη από τα ρωσικά στρατεύματα λίγο μετά την έναρξη της εισβολής τους το Φεβρουάριο και το Κίεβο έχει δηλώσει ότι θα την ανακαταλάβει.

«Μια ομάδα ενόπλων, που εντοπίσθηκε, πρόβαλε αντίσταση. Ρωσικές δυνάμεις ασφαλείας έσπευσαν στο σημείο και εξουδετέρωσαν τους εγκληματίες», μετέδωσε το TASS επικαλούμενο πηγή στις ρωσικές δυνάμεις ασφαλείας. Δεν υπήρξαν θύματα μεταξύ των αμάχων, πρόσθεσε η πηγή.

Η σύγκρουση σημειώθηκε στη λεωφόρο Ουσακόφ, στο κέντρο της Χερσώνας, μετέδωσε το TASS.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA είχε μεταδώσει νωρίτερα επικαλούμενο πηγή στις δυνάμεις ασφαλείας ότι η εν λόγω συμμορία ήταν μια «ομάδα δολιοφθοράς και αναγνώρισης», αλλά δεν έκανε γνωστές λεπτομέρειες.

Βίντεο που αναρτήθηκαν στο Twitter φαίνεται να εικονίζουν ρωσικές δυνάμεις να ανοίγουν πυρ με βαρύ πολυβόλο από τεθωρακισμένο όχημα προς έναν αδιευκρίνιστο στόχο. Πυρά από όπλα μικρότερου διαμετρήματος ακούγονται επίσης.

Το πρόσωπο που τραβάει το βίντεο λέει πως η σύγκρουση λαμβάνει χώρα στο κέντρο της Χερσώνας. Το Ρόιτερς δεν ήταν άμεσα σε θέση να επιβεβαιώσει την αυθεντικότητα του βίντεο.

Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος