Ρωσικά πολεμικά απώθησαν από τη Μαύρη Θάλασσα βρετανικό αντιτορπιλικό

 Μόσχα, Ανταπόκριση: Αχιλλέας Πατσούκας

Μόλις σήμερα έγινε γνωστό ένα πολύ σοβαρό επεισόδιο το οποίο έλαβε χώρα στη Μαύρη Θάλασσα τον περασμένο Οκτώβριο ανάμεσα στα πλοία του Ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού και το βρετανικό αντιτορπιλικό D35 Dragon.  

Η συνοριακή υπηρεσία της FSB, του Πολεμικού Ναυτικού και των Αεροδιαστημικών Δυνάμεων, εκδίωξαν από κοινού το βρετανικό αντιτορπιλικό από τα χωρικά ύδατα της Ρωσίας και συγκεκριμένα στην περιοχή της Κριμαίας τον Οκτώβριο του 2020.

Η αποκάλυψη αυτή έγινε στο Ria Novosti από τον πρώτο Αναπληρωτή Διευθυντή της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας  και επικεφαλής της Υπηρεσίας Συνόρων,  Βλαντίμιρ Κουλίσοφ.

Μέχρι σήμερα το συγκεκριμένο πολύ σοβαρό περιστατικό δεν είχε δει το φως της δημοσιότητας. Τον περασμένο Δεκέμβριο ο υφυπουργός Άμυνας της Ρωσίας Αλεξάντερ Φόμιν, σε συνέντευξη του είχε αναφέρει πως το βρετανικό πολεμικό πλοίο περνούσε από τα χωρικά ύδατα της Ρωσίας στην περιοχή του Ακρωτηρίου της Χερσονήσου της Κριμαίας. Η σημερινή αποκάλυψη δίνει συγκεκριμένες λεπτομέρειες για το επεισόδιο.

Σύμφωνα με τον  Κούλισοφ, “στις 13 Οκτωβρίου 2020, παρά την προειδοποίηση που έλαβε για την απαράδεκτη ενέργεια να εισέλθει στα χωρικά ύδατα της Ρωσίας, το αντιτορπιλικό URO D35 Dragon του Βρετανικού Ναυτικού, εισήλθε  στα κρατικά σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην περιοχή της Χερσονήσου  της Μαύρη Θάλασσα, χρησιμοποιώντας το δικαίωμα της αβλαβούς διέλευσης. Ο  κυβερνήτης του βρετανικού αντιτορπιλικού επικαλέστηκε την κακή λήψη σήματος. Ως αποτέλεσμα κοινών δράσεων από το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό και τις ρωσικές Δυνάμεις Αεροδιαστημικής το βρετανικό πολεμικό πλοίο εκδιώχθηκε σε ουδέτερα ύδατα”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος