Ρωσία – Υπουργείο Υγείας: Δύσκολη η κατάσταση λόγω κορονοϊού – Απελπιστική στη Μόσχα

ανταπόκριση από τη Μόσχα: Αχιλλέας Πατσούκας

Η συχνότητα εμφάνισης του COVID-19 αυξάνεται στη συντριπτική πλειοψηφία των υποκείμενων οντοτήτων της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκο, ο οποίος προσέθεσε πως η αύξηση της επίπτωσης περιλαμβάνει μεγαλύτερο αριθμό περιφερειών, ενώ στο αρχικό στάδιο υπήρχαν περίπου 30 περιοχές, σήμερα βλέπουμε ότι υπάρχει πρόβλημα σε 65 περιοχές της χώρας”.

Τα νούμερα που έδωσε ο υπουργός Υγείας τυης Ρωσίας είναι άκρως ανησυχητικά καθώς όπως αποκάλυψε υπάρχουν 465.000 ασθενείς οι οποίοι είτε νοσηλεύουνται, είτε βρίσκονται υπο ιατρική παρακολούθηση. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 17.778 νέα κρούσματα COVID-19 σε όλη τη Ρωσία, 440 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, και 8.631 έλαβαν εξιτήρια. Ο συνολικός αριθμός των πολιτών που νόσησαν από Covid από την αρχή της πανδημίας έφτασε στα 5.344.204.

Ακόμα πιο απαισιόδοξα είναι τα μηνύματα από τη Ρωσική πρωτεύουσα. Σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο Αναστασία Ράκοβα, η δραματική κατάσταση στη Μόσχα λόγω του κορονοϊού δεν φαίνεται να ομαλοποιείται.

Ξεκινάει ο επανεμβολιασμός στη Ρωσία

Με τον εμβολιασμό ήδη των Ρώσων πολιτών να μην έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα, εξαιτίας της απροθυμίας του μεγαλύτερου μέρους των Ρώσων, γεγονός που οδηγεί τη μια μετά την άλλη ρωσική περιφέρεια στην θλεσπιση υποχρεωτικών εμβολιασμών, από σήμερα ξεκόινησε και επίσημα η συζήτηση για τον επανεμβολιασμό των πολιτών!

Τόσο ο Ντμίτρι Πεσκόφ, όσο και ο υπουργός υγείας Μιχαήλ Μουράσκο ζήτησαν από τους πολίτες να προχωρήσουν άμεσα σε επανεμβολιασμό. Χρησιμοποιώντας το επιχείρημα πως δεν έχει νόημα οι πολίτες να μετρούν διαρκώς τα αντισώματα τους, εξήγγειλαν πως σε περίοδους έξαρασης της πανδημίας οι πολίτες θα πρέπει να επαναβολιάζονται κάθε έξι μήνες, ενω σε περιόδους ύφεσης  ανά χρόνο.

Η εξαγγελία αυτή ενισχύει αυτό που εδω και μια βδομάδα έχει γράψει το ertnews.gr πως ουσιαστικά το δυνατό χαρτί του Sputnik-V, το οποίο υποστηρίζει πως η ανοσία για όσους εμβολιάζονται με αυτό το εμβόλιο διαρκεί για τουλάχιστον δυο χρόνια, αυτόματα ακυρώνεται.

Τέλος, απαντώντας ο Γραμματέας Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ για το αν σχεδιάζεται ο έλεγχος ανισωμάτων να γίνεται δωρεάν, υποστήριξε πως κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής δεν έχει τεθεί.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος