Ρωσία: Υποστηρίζει πως κατέστρεψε 17 drones της Ουκρανίας στη Μαύρη Θάλασσα και στην Κριμαία

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έκανε γνωστό πως τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ότι,  συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας αναχαίτισαν και κατέστρεψαν συνολικά 17 τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Ουκρανίας, πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα και τη χερσόνησο της Κριμαίας.

Τα εννέα από τα drones καταστράφηκαν από συστοιχίες αντιαεροπορικών όπλων και άλλα οκτώ αναχαιτίστηκαν με τη χρήση μέσων ηλεκτρονικού πολέμου, διευκρίνισε το υπουργείο μέσω Telegram.

Νωρίτερα, ο εγκατεστημένος από τη Μόσχα κυβερνήτης της Σεβαστούπολης, λιμανιού της Μαύρης Θάλασσας στη χερσόνησο της Κριμαίας, Μιχαήλ Ραζβαζάγεφ, ανέφερε, ότι συντρίμμια κατέπεσαν στην οροφή σπιτιού στο χωριό Αντρίιβκα, σε μικρή απόσταση από τη Σεβαστούπολη, προκαλώντας πυρκαγιά που όμως έσβησε γρήγορα.

Ούτε το υπουργείο αλλά και ούτε ο κυβερνήτης αναφέρθηκαν σε θύματα ή άλλες καταστροφές. Το Κίεβο μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο για τις πληροφορίες αυτές.

Σύμφωνα με τον ρωσικό ειδησεογραφικό ιστότοπο Shot, περί τις 04:10 (03:10 ώρα Ελλάδας), ακούστηκαν ισχυρές εκρήξεις κοντά στις πόλεις Ναβαφεόντοροβκα και Σάκι. Στην τελευταία βρίσκεται βάση των Αεροδιαστημικών Δυνάμεων (της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας).

Το λιμάνι της Σεβαστούπολης, βάση του στόλου της Μαύρης Θάλασσας του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού, έχει γίνει επανειλημμένα στόχος ουκρανικών επιθέσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος