Ρωσία: “Τρομοκρατική ενέργεια” ο βομβαρδισμός της πρεσβείας – Αλ Κάιντα: “Σκοτώστε τους Ρώσους”

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα πως η Μόσχα θεωρεί τον βομβαρδισμό με οβίδες της πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Δαμασκό τρομοκρατική ενέργεια, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

«Πρόκειται προφανώς για μια τρομοκρατική ενέργεια, πιθανόν με στόχο τον εκφοβισμό όσων υποστηρίζουν τον αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας και να εμποδιστεί η νίκη επί των εξτρεμιστών», φέρεται να δήλωσε ο Λαβρόφ πριν από τη συνάντησή του με τον ειδικό απεσταλμένο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τη Συρία, τον Στάφαν ντε Μιστούρα.

Η ρωσική Πολεμική Αεροπορία βομβάρδισε 86 «τρομοκρατικούς στόχους» στο έδαφος της Συρίας τις τελευταίες 24 ώρες, προχωρώντας σε μια νέα κλιμάκωση της έντασης των επιχειρήσεών της σε ένα επίπεδο χωρίς προηγούμενο από την 30ή Σεπτεμβρίου, την ημέρα που ξεκίνησε η ρωσική επέμβαση, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Τα ρωσικά πλήγματα είχαν αποτέλεσμα να καταστραφούν μεταξύ άλλων κέντρα διοίκησης, αποθήκες πυρομαχικών και όπλων, στρατιωτικά οχήματα, εργαστήρια κατασκευής εκρηκτικών και στρατόπεδα εκπαίδευσης του ΙΚ, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Σύμφωνα με τον ανώτατο Ρώσο αξιωματικό, οι τζιχαντιστές του ΙΚ χρησιμοποιούν όλα τα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους για να μεταφέρουν πυρομαχικά και καύσιμα προς τη γραμμή του μετώπου με τον συριακό στρατό στην επαρχία της Ράκα.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν επέκρινε έντονα σήμερα την έλλειψη διάθεσης συνεργασίας από πλευράς των ΗΠΑ στη συριακή σύρραξη, προειδοποιώντας παράλληλα εναντίον της ρίψης με αλεξίπτωτα όπλων και πυρομαχικών στους αντάρτες που πολεμούν εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, διερωτώμενος τι «έχουν στο κεφάλι τους» οι Αμερικανοί ηγέτες.

Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας είπε πως «δεν υπάρχουν εγγυήσεις» πως τα πολεμοφόδια τα οποία ρίπτονται από τους Αμερικανούς στον Ελεύθερο Συριακό Στρατό δεν θα καταλήξουν στα χέρια «τρομοκρατών».

Σήμερα δεν υπάρχουν πλέον φάλαγγες, αλλά ομάδες οχημάτων παντός εδάφους που κινούνται κατά τη διάρκεια της νύχτας μεταφέροντας εφόδια για τους τρομοκράτες. Επίσης καταγράψαμε ότι οι τρομοκρατικές οργανώσεις εγκαταλείπουν τη γραμμή του μετώπου προς το ανατολικό και το βορειοανατολικό» τμήμα της Συρίας, πρόσθεσε ο Κονατσένκοφ.

Tο παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία κάλεσε τους τζιχαντιστές να εξαπολύσουν δολοφονικές επιθέσεις στη Ρωσία η πολεμική αεροπορία της οποίας διεξάγει τα τελευταία εικοσιτετράωρα σφοδρούς βομβαρδισμούς εναντίον των ανταρτών, μετά την έναρξη των επιχειρήσεών της στη χώρα αυτή.

Επιπλέον επικήρυξε με το ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ. Σε ένα ηχογραφημένο μήνυμα που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, ο ηγέτης του Μετώπου αλ Νόσρα, ο Αμπού Μοχάμαντ αλ Τζολάνι, προέβλεψε ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα ηττηθούν στη Συρία.

«Ο πόλεμος στη Συρία θα κάνει τους Ρώσους να ξεχάσουν τις φρικαλεότητες που υπέστησαν στο Αφγανιστάν. Θα τους διαλύσουμε, Θεού θέλοντος, στο κατώφλι της Συρίας. Καλώ τους μουτζαχεντίν (ισλαμιστές μαχητές) του Καυκάσου να στηρίξουν όσο περισσότερο μπορούν τον λαό της Συρίας».

Ο αλ Τζουλάνι διευκρίνισε ότι το ποσό της επικήρυξης θα καταβληθεί ακόμα και στην περίπτωση που τον Άσαντ σκοτώσει κάποιος συγγενής του και διαβεβαίωσε ότι το Αλ Νόσρα θα προστατεύσει τον φονιά και την οικογένειά του.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος