Ρωσία: Το Κρεμλίνο λέει ότι η Ρωσία εκφράζει τη λύπη της και καταδικάζει τα αμερικανικά πλήγματα στο Ιράν

Η Ρωσία εκφράζει τη βαθιά λύπη της και καταδικάζει τα αμερικανικά πλήγματα σε ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις, όπως δήλωσε σήμερα το Κρεμλίνο.

Οι αμερικανικές ενέργειες έχουν αυξήσει τον αριθμό των συμμετεχόντων στη σύγκρουση και έχουν εγκαινιάσει ένα νέο σπιράλ κλιμάκωσης, δήλωσε ο εκπρόσωπος Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο τι συνέβη στις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις και εάν υπάρχει κίνδυνος ακτινοβολίας.

Σύμφωνα με τον Πεσκόφ, η κατάσταση επί του πεδίου στο Ιράν μετά τα πλήγματα δεν μπορεί να μην είναι πηγή ανησυχίας.

Η Ρωσία υπέγραψε συμφωνία στρατηγικής σύμπραξης με το Ιράν τον Ιανουάριο, αν και δεν περιελάμβανε ρήτρα αμοιβαίας αμυντικής συνδρομής. Πριν από τα αμερικανικά πλήγματα του Σαββάτου, η Μόσχα προειδοποίησε ότι η αμερικανική στρατιωτική επέμβαση θα μπορούσε να αποσταθεροποιήσει ολόκληρη την περιοχή και να την βυθίσει στην «άβυσσο».

Ο Πεσκόφ δήλωσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν είχε μιλήσει στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν με λεπτομέρειες για τα σχεδιαζόμενα πλήγματα εκ των προτέρων, αν και είχαν συζητήσει την πιθανότητα αμερικανικής στρατιωτικής ανάμιξης πιο γενικά.

Ερωτηθείς τι είναι έτοιμη να κάνει τώρα η Ρωσία, ο Πεσκόφ δήλωσε ότι η Μόσχα είχε προσφέρει τις υπηρεσίες της ως μεσολαβήτριας, και το τι θα συμβεί στη συνέχεια θα εξαρτηθεί από το τι χρειάζεται το Ιράν.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος