Ρωσία: Το Κομμουνιστικό Κόμμα ζήτησε μετά από 71 χρόνια έρευνα για εμπλοκή δυτικών μυστικών υπηρεσιών στον θάνατο του Ι. Στάλιν

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ρωσίας ζήτησε από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB, πρώην KGB) και τους εισαγγελείς να ερευνήσουν την πιθανή εμπλοκή δυτικών μυστικών υπηρεσιών στον θάνατο του σοβιετικού ολοκληρωτικού ηγέτη Ιωσήφ Στάλιν το 1953, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, επικαλούμενη το Kyiv Independent.

 «Το κόμμα ζήτησε επίσημα από τη Γενική Εισαγγελία της Ρωσικής Ομοσπονδίας και την FSB να εξετάσουν τον πιθανό ρόλο των δυτικών υπηρεσιών πληροφοριών στον θάνατο του Ιωσήφ Στάλιν», δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος, Σεργκέι Μαλινκοβίτσι. 

«Οι πολλαπλές μαρτυρίες των συγχρόνων του Στάλιν δείχνουν την πιθανή δολοφονία του σοβιετικού ηγέτη από πράκτορες δυτικής επιρροής», πρόσθεσε ο Μαλινκοβίτσι. Δεν είναι σαφές εάν η FSB ή η Γενική Εισαγγελία ανταποκρίθηκαν στο αίτημα του κόμματος.

 Στις 5 Μαρτίου συμπληρώνονται 71 χρόνια από τον θάνατο του Στάλιν. Διετέλεσε αρχηγός της Σοβιετικής  Ένωσης από το 1924 μέχρι τον θάνατο του. Η κυβέρνηση απέδωσε τον θάνατο του σε αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο.

Πηγή: digi24.ro

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος