Ρωσία: Σύλληψη τριών Ουκρανών κατασκόπων – Ετοίμαζαν επίθεση με εκρηκτικά

Οι υπηρεσίες ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι συνέλαβαν τρεις Ουκρανούς κατασκόπους, ο ένας εκ των οποίων ετοίμαζε «επίθεση» με εκρηκτικά, εν μέσω αυξανόμενης έντασης μεταξύ των δύο χωρών, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, δύο εξ αυτών «έφτασαν στη Ρωσία για να συλλέξουν πληροφορίες και να βιντεοσκοπήσουν εγκαταστάσεις στρατηγικής σημασίας».

«Στο όχημα που χρησιμοποιούσαν, βρέθηκε ένα κοντόκαννο και ένα αυτόματο όπλο, καθώς και εξοπλισμός ατομικής προστασίας», ενώ σύμφωνα με την FSB, οι δύο άνδρες «ομολόγησαν ότι είχαν στρατολογηθεί» από τις ουκρανικές υπηρεσίες ασφαλείας, SBU, με αντάλλαγμα αμοιβή 10.000 δολαρίων.

Ο τρίτος φερόμενος ως πράκτορας «συνελήφθη επ αυτοφόρω με εκρηκτικά καθ’ οδόν προς τον τόπο του εγκλήματος».

Οι συλλήψεις ανακοινώθηκαν την Πέμπτη εν μέσω κλιμάκωσης της έντασης μεταξύ των δύο χωρών, με το Κίεβο να υποστηρίζει ότι φοβάται μια επικείμενη εισβολή, ενώ η Μόσχα κατηγορείται για μαζική παρουσία στρατευμάτων στα σύνορα. Η Ρωσία αρνείται οποιεσδήποτε πολεμικές προθέσεις και κατηγορεί την Ουκρανία ότι αποτελεί «απειλή» για αυτήν και το ΝΑΤΟ ότι θέλει να επεκταθεί μέχρι τα σύνορά της.

Επιμέλεια: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος