Ρωσία: Συλλήψεις μελών της ουκρανικής MKU για απόπειρα τρομοκρατικών επιθέσεων

Aνταπόκριση: Αχιλλέας Πατσούκας

Στην σύλληψη 16 μελών της ουκρανικής ριζοσπαστικής νεολαίας MKU, που ετοίμαζε τρομοκρατικές επιθέσεις σε πολλές πόλεις τη Ρωσίας, μεταξύ των οποίων το Ιρκούτσκ, το Κρασνοντάρ, το Ταμπόφ, προχώηρε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας, FSB.

Σύμφωνα με την προκαταταρκτική έρευνα οι συλληφθέντες “εμπλέκονται σε σειρά βίαων εγκλημάτων, καθώς και στην προπαγάνδα εξτρεμισμού, στην προετοιμασία του βομβαρδισμού διοικητικών κτιρίων, κυβερνητικών οργανισμών και ένοπλων επιθέσεων σε βάρος πολιτών.

Η FSB θεωρεί πως οι ενέργειες τους συντονίστηκαν από την Ουκρανία και συγκεκριμένα από τον επικεφαλής του “M.K.U.” Ίγκορ Κρασνοφ, ο οποόιος σταδιακά στρατολόγησε νέα μέλη με σκοπό αρχικά να τοποθετήσουν εξτρεμιστικές επιγραφές σε κτίρια και στην συνέχεια να χτυπήσουν άστεγους ή τους πολίτες άλλων θρησκευτικών δογμάτων.

Τα σχέδια τους σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία των αρχών δεν σταματούσαν εδώ, καθώς σχεδίαζαν να προβούν σε ένοπολη επίθεση κατά αστυνομικών τμημάτων, σε σειρά εμπηρσμών και στην ανατίναξη σταθμών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος