Σχεδόν μισό εκατομμύριο πολίτες βρέθηκαν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στη ρωσική περιφέρεια του Μπέλγκοροντ, ύστερα από ουκρανικά πλήγματα σε ενεργειακές υποδομές, σύμφωνα με δηλώσεις των τοπικών αρχών.
Όπως ανέφερε ο κυβερνήτης της περιοχής, Βιατσεσλάβ Γκλάντκοφ, οι διακοπές ηλεκτροδότησης επηρέασαν περίπου 450.000 ανθρώπους σε διάφορες περιοχές, συμπεριλαμβανομένης και της πρωτεύουσας της περιφέρειας. Παράλληλα, πολλοί κάτοικοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στην υδροδότηση και τη θέρμανση.
Οι καιρικές συνθήκες επιδεινώνουν την κατάσταση, καθώς οι θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της νύχτας στο Μπέλγκοροντ αναμένεται να κυμανθούν γύρω στους μηδέν βαθμούς Κελσίου τις επόμενες ημέρες.
Σύμφωνα με τον Γκλάντκοφ, συνεργεία έχουν ήδη ξεκινήσει εργασίες αποκατάστασης των ζημιών, ωστόσο εκτιμάται ότι θα απαιτηθούν αρκετές ημέρες μέχρι την πλήρη επαναφορά της ηλεκτροδότησης.
Η περιφέρεια του Μπέλγκοροντ, η οποία βρίσκεται σε απόσταση περίπου 40 χιλιομέτρων από τα σύνορα με την Ουκρανία, αποτελεί συχνό στόχο επιθέσεων με drones και πυραύλους τα τελευταία τέσσερα χρόνια, από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στη γειτονική χώρα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος