Ανταπόκριση: Αχχιλέας Πατσούκας
Μια πολύ σημαντική επίσκεψη έλαβε χώρα στη Μόσχα. Ο διευθυντής της CIA Γουίλιαμ Μπέρνς είχε διαδοχικές συναντήσεις στη ρωσική πρωτεύουσα με το γραμματέα του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας και πρώην επικεφαλής της FSB Νικολάι Πάτρουσεφ και τον επικεφαλής της ρωσικής Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών Σεργκέι Ναρίσκιν.
Σύμφωνα με το Γραμματέα Τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ ο Βλαντίμιρ Πούτιν ενημερώθηκε για τα αποτελέσματα των πολύ σημαντικών αυτών συναντήσεων.
Απαντώντας στο ερώτημα για το εάν η επίσκεψη Μπερνς στη Μόσχα μπορεί να ερμηνευθεί ως μια κίνηση προς τη θετική κατεύθυνση για την ανάπτυξης των επαφών, ο Ντμίτρι Πεσκόφ υποστήριξε πως είναι αυτονόητο πως ο διάλογος σε αυτό το επίπεδο, καθώς και ο διάλογος για τόσο ευαίσθητα θέματα είναι εξαιρετικά σημαντικός για τις διμερείς σχέσεις και για την ανταλλαγή απόψεων για τα προβλήματα που έχουμε».
Αναφορικά με τη ατζέντα των θεμάτων, ο Ντμίτρι Πεσκόφ υπήρξε λακωνικός, λέγοντας πως: ” σε αυτές πρωτίστως κυριάρχησαν οι συζητήσεις για τις διμερείς σχέσεις, καθώς και η ανταλλαγή απόψεων για μια σειρά διεθνών ζητημάτων”.
Ο Γούίλιαμ Μπέρνς υπηρέτησε ως Πρέσβης των ΗΠΑ στη Μόσχα από το 2005 έως το 2008. Στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, διετέλεσε βοηθός αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών μέχρι και το 2014, ενώ πριν αναλάβει τα ηνία CIA, ηγήθηκε του “Κληροδοτήματος Κάρνεγκι” .
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος