Ρωσία: Σήμερα ο εορτασμός στην Κόκκινη Πλατεία για τη νίκη στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο

Η στρατιωτική παρέλαση θα πραγματοποιηθεί στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας σήμερα Τρίτη, 9 Μαΐου. Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, ο Ανώτατος Διοικητής των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, Βλαντιμίρ Πούτιν, θα στείλει παραδοσιακά ένα συγχαρητήριο μήνυμα από την κερκίδα που βρίσκεται στην Κόκκινη Πλατεία της ρωσικής πρωτεύουσας, κατά τη διάρκεια αυτής της εκδήλωσης που ονομάζεται Ημέρα της Νίκης στη Ρωσία.

Η στρατιωτική παρέλαση στη Ρωσία  διοργανώνεται με αφορμή την 78η επέτειο από τη νίκη στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο (όνομα που χρησιμοποιείται στη Ρωσία για τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο) και θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας.

Ένα από τα πιο διάσημα γεγονότα της 9ης Μαΐου, η ‘’Πορεία του Αθάνατου Συντάγματος’’ (Immortal Regiment March) – μια επίσημη πομπή όπου οι άνθρωποι παρελαύνουν με πορτρέτα των βετεράνων συγγενών τους του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου – καταργήθηκε εφέτος.

Μια εξήγηση για μια τέτοια κίνηση, είναι ότι οι αρχές φοβούνται ότι η πομπή θα μπορούσε να καταλήξει να αναδεικνύει τον πραγματικό αριθμό των Ρώσων θυμάτων στην Ουκρανία, με συγγενείς να φέρνουν πορτρέτα όσων σκοτώθηκαν στον τρέχοντα πόλεμο αναφέρει ο ερευνητής  Andrei Kolesnikov στο Carnegie Endowment for International Peace.

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση του ανεξάρτητου ινστιτούτου δημοσκοπήσεων Levada, οι περισσότεροι Ρώσοι δεν είναι πρόθυμοι να συνεισφέρουν 1.000-2.000 ρούβλια το μήνα (11-21 ευρώ) για να βοηθήσουν στις ανάγκες των στρατιωτών στην Ουκρανία.

Η ίδια έρευνα διαπίστωσε ότι το «άγχος» και ο «φόβος» ήταν τα συναισθήματα που αναφέρονται συχνότερα όταν ερωτήθηκαν οι ερωτηθέντες σχετικά με το νέο ηλεκτρονικό νομοσχέδιο, το οποίο καθιστά πιο δύσκολο για τους νέους να αποφύγουν την επιστράτευση, απαγορεύοντας αυτόματα στους εγγεγραμμένους νεοσυλλέκτους να φύγουν από τη χώρα. «Το έθνος έχει προσαρμοστεί στην πραγματικότητα του πολέμου», δήλωσε ο Kolesnikov. «Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να θυσιάσουν τα πάντα. Αν υπάρξει ευκαιρία να μείνουν στο περιθώριο, θα το εκμεταλλευτούν ευχαρίστως», πιστεύει ο Ρώσος ειδικός.

Πηγή: digi24.ro

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος