Ρωσία: Σε εξελιξη η ψηφοφορία για τις βουλευτικές εκλογές (video)

Μόσχα, Ανταπόκριση: Αχχιλέας Πατσούκας

Μέχρι στιγμής, περισσότεροι από 250.000 Ρώσοι έχουν ήδη ψηφίσει διαδικτυακά, ποσοστό που ανταποκρίνεται στο 12% των πολιτών που είχαν επιλέξει αυτό τον τρόπο ψηφοφορίας, κυρίως από απομακρυσμένες περιοχές. Την ίδια στιγμή ξεκίνησε από το πρωί  και η δια ζώσης ψηφοφορία στη Ρωσία, η οποία θα ολοκληρωθεί την Κυριακή στις 20.00.

 Ως προς το ποιο κόμμα θα βγει πρώτο, δεν υπάρχει ίχνος αγωνίας. Αυτό θα είναι το κυβερνών της Ενιαίας Ρωσίας. Μένει να φανεί αν η φθορά, που θεωρείται βέβαιο πως θα έχει από τα πολλά χρόνια που είναι στην εξουσία, θα είναι αξιοσημείωτη και το κατά πόσο η πανδημία θα οδηγήσει σε υψηλή αποχή

Το ενδιαφέρον εστιάζεται στην καραντίνα του Βλαντίμιρ Πούτιν. Ήδη από χθες ο Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε πως το βράδυ της Κυριακής ο Ρώσος πρόεδρος δεν θα επισκεφθεί την ¨”Ενιαία Ρωσία” προκειμένου να την συγχαρεί για τη νίκη της καθώς θα βρίσκεται ακόμα σε καραντίνα.

Ως προς τις εκλογές,  έντονη είναι η αντίδραση της Δύσης και κυρίως της ΕΕ, όπου το ευρωκοινοβούλιο  έχει προτρέψει τις Βρυξέλλες να μην αναγνωρίσουν το αποτέλεσμα τους.

Δικαίωμα ψήφου έχουν και οι Ρώσοι που ζουν στην Ελλάδα. Έτσι την Κυριακή στα Γενικά Προξενεία της Ρωσίας, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαιώμα από τις 08:00 το πρωί έως τις 20.00.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος