Ρωσία: Σχεδιάζεται καθιέρωση μη εργάσιμης εβδομάδας για έλεγχο της πανδημίας

Μια σειρά από προτάσεις για να περιοριστεί η εξάπλωση της Covid-19 στη Ρωσία, καθώς καταγράφονται ρεκόρ μολύνσεων και θανάτων, πρόκειται να εξετάσει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν μέσω τηλεδιάσκεψης με τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου. Μια από αυτές τις προτάσεις είναι η επιβολή μη εργάσιμης βδομάδας σε όλη τη χώρα από τις 30 Οκτωβρίου έως και τις 7 Νοεμβρίου.

Την συγκεκριμένη πρόταση έκανε η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Τατιάνα Γκολίκοβα. Ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν χαρακτήρισε την πρότασή της επιβαλλόμενη αλλά αναγκαία και έδωσε εντολή να παρουσιάσουν αύριο την πρόταση αυτή και άλλα μέτρα στον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η Γκολίκοβα πρότεινε μετά την 7 Νοεμβρίου να διευρυνθεί η πρακτική εφαρμογής πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης και να επιτρέπεται η είσοδος σε καταστήματα και υπηρεσίες που θα ανοίξουν μετά τις μη εργάσιμες μέρες μόνο με την επίδειξη παρόμοιου πιστοποιητικού.

Σύμφωνα με την επικεφαλής της ρυθμιστικής αρχής προστασίας της υγείας του καταναλωτή (Rospotrebnadzor) Άννα Ποπόβα, η νοσηρότητα αυξάνεται στις 79 από τις 85 περιοχές της Ρωσίας.

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 1.015 θάνατοι που σχετίζονται με τον κορονοϊό, που είναι ο υψηλότερος ημερήσιος αριθμός θανάτων από την έναρξη της πανδημίας, καθώς και 33.740 νέες μολύνσεις .

Ανταπόκριση – Μόσχα: Αχιλλέας Πατσούκας

Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος