Ρωσία: Πολύνεκρη επίθεση ενόπλου σε πανεπιστήμιο – Βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης

Στιγμές θρίλερ βίωσαν οι φοιτητές του Κρατικού Πανεπιστημίου Έρευνας της πόλης του Περμ όταν ένας φοιτητής του ίδιου πανεπιστημίου εισέβαλλε στις 09:00 ώρα Ελλάδος και άρχισε να σκορπάει το θάνατο.

Πανικός διαδραματίστηκε στο Πανεπιστήμιο του Περμ, όταν ο φοιτητής άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως. Αν και τα αντανακλαστικά των καθηγητών λειτούργησαν άμεσα, καθώς ύστερα από τον πρώτο πυροβολισμό κάλεσαν τους φοιτητές να κλειδωθούν στις αίθουσες, αυτό δεν απέτρεψε 6 άνθρωπους να χάσουν τη ζωή τους και 24 να τραυματιστούν από τους οποίους ένας τραυματίας δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Πολλοί από τους φοιτητές δεν τραυματίστηκαν από τα πυρά του δράστη από την πτώση τους από τα πάραθυρα του πανεπιστημίου στην προσπάθεια τους να σωθούν. Ανάμεσα στους τραυματίες είναι και ο δράστης ο οποίος τραυματίστηκε καθώς αντιστάθηκε στην σύλληψη του.

Στο πανεπιστήμιο βρίσκονται ψυχολόγοι οι οποίοι προσπαθούν να βοηθήσουν φοιτητές και καθηγητές να ξεπεράσουν το σοκ. Αυτό που προκαλεί μεγαλύτερη ανησυχία ακόμα και από το ίδιο περιστατικό είναι πως αυτό δεν ήταν το πρώτο μακελειό σε εκαπαιδευτικό ίδρυμα της Ρωσίας. Αλλά ένα ακόμα. Τον περασμένο Μάιο στην πόλη Καζάν ένας μαθητής σκόρπισε το θάνατο σε 10 μαθητές και σε έναν δάσκαλο.

Ο υπουργός Επιστήμης και Ανώτατης Εκπαίδευσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βαλέρι Φάλκοφ ως απεσταλμένος του πρωθυπουργού Μιχαήλ Μισούστιν μεταβαίνει στο Πανεπιστήμιο.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μέσω του εκπροσώπου του Ντμίτρι Πεσκόφ, εξέφρασε τα συλλυπητήρια προς τους συγγενείς των θυμάτων της τυφλής επίθεσης στο Πανεπιστήμιο του Περμ.

Φειδωλή μέχρι στιγμής είναι η πληροφόρηση από την αστυνομία για το πως ο άνδρας κατείχε όπλο. Σύμφωνα με ανακοίνωση της τοπικής αστυνομίας του Περμ, “ο δράστης της επίθεσης στο Πανεπιστήμιο του Περμ κατείχε νόμιμα όπλο”.

“Τη Δευτέρα, ένας άγνωστος μπήκε στο κτίριο του πανεπιστημίου και άνοιξε πυρ με πυροβόλο όπλο. Μερικοί από τους φοιτητές για να αποφύγουν τοn δράστη κλείστηκαν στις αίθουσες του πανεπιστημίου, ενώ ορισμένοι άλλοι πήδηξαν από τα παράθυρα.

Ένα άλλο βίντεο που τραβήχτηκε από το εσωτερικό του κτιρίου φαίνεται να δείχνει ένα ένοπλο άτομο ντυμένο στα μαύρα και φορώντας κράνος να περπατάει αργά στην πανεπιστημιούπολη.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες αναφορές ο δράστης είναι ένας 18χρονος που ανήκει στους “Μοναχικούς Λύκους” και άφησε ένα σημείωμα που περιγράφει την πράξη του στα κοινωνικά μέσα.

Ανταπόκριση: Αχιλλέας Πατσούκας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος