Ρωσία: Πρωτεύων στόχος για τον στρατό μας οποιοσδήποτε Γάλλος στρατιώτης  σταλεί στην Ουκρανία

Ο επικεφαλής της ρωσικής κατασκοπείας, Serghei Narîşkin., δήλωσε την Τρίτη ότι οποιοσδήποτε Γάλλος στρατιώτης θα σταλεί στην Ουκρανία για να βοηθήσει τη χώρα αυτή στον πόλεμο με τη Ρωσία θα γίνει «στόχος προτεραιότητας» για τα ρωσικά στρατεύματα, αναφέρει το Reuters.

 Η δήλωση του Ναρίσκιν χαρακτηρίστηκε από Γάλλο στρατιωτικό αξιωματούχο ως «ανεύθυνη πρόκληση».

Αναφερόμενος στην ιδέα που πρότεινε πρόσφατα ο Πρόεδρος Μακρόν για πιθανή ανάπτυξη ξένων στρατευμάτων στην Ουκρανία, ο επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών είπε ότι οποιοδήποτε τέτοιο γαλλικό σώμα «θα γίνει νόμιμος και στόχος προτεραιότητας για τα ρωσικά στρατεύματα». «Αυτή είναι η μοίρα που περίμενε όλους τους Γάλλους που ήρθαν κάποτε  με το σπαθί στο έδαφος του ρωσικού κόσμου», ανέφερε ο Σεργκέι Ναρίσκιν.

 «Θεωρούμε αυτό το είδος πρόκλησης ανεύθυνο», αντέδρασε αξιωματούχος του γαλλικού στρατού, τον οποίο επικαλείται το Reuters και απροσδιόριστος, ο οποίος πρόσθεσε ότι η δήλωση του αρχηγού της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών αποτελεί νέο παράδειγμα ρωσικής «παραπληροφόρησης».

Μετά από μια διεθνή διάσκεψη για την υποστήριξη της Ουκρανίας που φιλοξένησε στις 26 Φεβρουαρίου, ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο κάποια συμμαχικά κράτη του Κιέβου να στείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία, καθώς, όπως σκέφτηκε, «πρέπει να γίνει ό,τι είναι δυνατό για αυτό. Η Ρωσία δεν κερδίζει αυτόν τον πόλεμο».

Σε συνέντευξή του σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης την περασμένη εβδομάδα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατηγόρησε τη «συναισθηματική» αντίδραση του Μακρόν στο γεγονός ότι η Ρωσία «πάτησε την ουρά της Γαλλίας» στην Αφρική, κάτι που είχε προκαλέσει «αγανάκτηση» στο Παρίσι. Τα γαλλικά στρατεύματα αναγκάστηκαν να αποσυρθούν από αφρικανικές χώρες όπως το Μάλι και ο Νίγηρας αφού η στρατιωτική χούντα στην εξουσία σταμάτησε να συνεργάζεται με τη Γαλλία και πλησίασε τη Ρωσία, ενώ η ρωσική ομάδα μισθοφόρων Wagner ενίσχυσε τις επιχειρήσεις της στην αφρικανική ήπειρο.

digi24.ro

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος