Ρωσία προς ΗΠΑ: Αμοιβαία άρση όλων των περιορισμών στο έργο των ξένων αποστολών

Ανταπόκριση Αχιλλέας Πατσούκας

O αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριάμπκοφ την Τρίτη σε συνάντηση με την υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδια για τις Πολιτικές Υποθέσεις, Βικτόρια Νούλαντ, πρότεινε την αμοιβαία άρση όλων των περιορισμών στο έργο των ξένων αποστολών της Ρωσικής Ομοσπονδίας και των Ηνωμένων Πολιτειών αντίσοιχα.

Σύμφωμα με τον Σεργκέι Ριαμπκόφ, συζητήθηκε η κατάσταση και οι προοπτικές ανάπτυξης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε σε ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία των ξένων αποστολών της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών στο έδαφος του άλλου. Τονίστηκε από τη ρωσική πλευρά ότι οι αντιρωσικές ενέργειες δεν θα έμεναν αναπάντητες, αλλά η Μόσχα δεν επεδίωξε περαιτέρω κλιμάκωση. «Προτείναμε την κατάργηση όλων των περιορισμών που έχουν εισαχθεί και από τις δύο πλευρές τα τελευταία χρόνια ». Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας τόνισε ακόμα πως στην συνάντηση που είχε με την κυρία Νούλαντ ξεκαθάρισε πως «η συνέχιση της γραμμής αντιπαράθεσης της Ουάσινγκτον σε σχέση με τη διμερή ατζέντα και στο πλαίσιο των οξέων διεθνών και περιφερειακών προβλημάτων δεν μπορεί παρά να οδηγήσει σε περαιτέρω υποβάθμιση των ρωσο-αμερικανικών σχέσεων» και ότι «απαιτείται μια ρεαλιστική προσέγγιση, η οποία προϋποθέτει την οικοδόμησή τους με βάση τις αρχές της ισότητας και της αμοιβαίας εξέτασης των συμφερόντων της άλλης πλευράς».

Στη συνάντηση μεταξύ Ριάμπκοβα και Νούλαντ, η οποία έγινε στο ρωσικό ΥΠΕΞ και είχε διάρκεια μιάμιση ώρα παραβρέθηκε και ο Ρώσος υφυπουργός Άμυνας Αλεξάντερ Φόμιν.

Την Τετάρτη η Βικτόρια Νούλαντ θα έχει συναντήσεις στο Κρεμλίνο με τον βοηθό του Ρώσου Προέδρου για Διεθνή Ζητήματα, Γιούρι Ουσάκοφ, και με τον αναπληρωτή Αρχηγό Επιτελείου της Προεδρικής Διοίκησης, Ντμίτρι Κοζάκ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος