Ρωσία: Πολυπόθητα και άχρηστα δώρα για την «Ημέρα της Γυναίκας»

Ρωσία, Ανταπόκριση: Αχιλλέας Πατσούκας

Με την «Ημέρα της Γυναίκας» να αποτελεί διαχρονικά μια από τις σημαντικότερες γιορτές στη Ρωσία, για αυτό  άλλωστε είναι και αργία, διενεργήθηκε δημοσκόπηση προκειμένου να φανεί ποιο δώρο προτιμούν οι γυναίκες, αλλά και ποιο θεωρούν άχρηστο.

Το οξύμωρο είναι πως το 22% των γυναικών είπε πως επιθυμεί ως δώρο  λουλούδια, ενώ το 15%`τα αποκάλεσε ως άχρηστο  δώρο. Ένα 5% των ερωτηθέντων στη Ρωσία αποκάλεσαν τις γλάστρες, τις κούπες και τηγάνια άχρηστα δώρα για τις 8 Μαρτίου, ενώ ένα 4% θεωρεί ως ανούσια δώρα τα αφρόλουτρα, τα σαμπουάν, τις καραμέλες, τα γλυκά καθώς και τα φθηνά καλλυντικά και αρώματα. Ακόμα ένα 3% των ερωτηθέντων δεν θα ήθελαν να λάβουν κεριά, βάζα, μπρελόκ και άλλα αναμνηστικά ως δώρα, ένα άλλο 2% των Ρωσίδων αποκάλεσαν τις οικιακές συσκευές, τις παντόφλες, τα παιχνίδια, τις πετσέτες και τις ποδιές της κουζίνας ως άχρηστα. Παράλληλα κάθε τρίτη Ρωσίδα που έλαβε μέρος στην έρευνα δήλωσε πως δεν έχει λάβει άχρηστα δώρα.

Αντίθετα, ένα 7% θα ήθελαν να λάβουν ως δώρα αρώματα και καλλυντικά, ένα 6% χρήματα, ένα τηλέφωνο ή κάποιο άλλο gadget, καθώς και παροχή φροντίδας και αγάπης. Άλλο ένα 5% επέλεξαν τα κοσμήματα ως δώρο, 2%  ρούχα και παπούτσια, εισιτήρια για συναυλία ή θέατρο, καθώς και βιβλία, γλυκά, οικιακές συσκευές, έπιπλα και πιστοποιητικά εγγραφής για εκπαίδευση, ΣΠΑ ή γυμναστήριο. Ο ίδιος αριθμός επιθυμεί να λάβει μια πρόσκληση για ένα ρομαντικό βράδυ ή να κάνει ένα διάλειμμα από τις δουλειές του σπιτιού. Στην έρευνα που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα RBC και διενεργήθηκε από το SuperJob, πήραν μέρος 1600 Ρωσίδες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος