Ρωσικό δικαστήριο στην πόλη Ούφα των Ουραλίων καταδίκασε σήμερα (14/6) σε κάθειρξη επτά ετών και έξι μηνών την πρώην επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του φυλακισμένου ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, μετέδωσαν ρωσικά μέσα ενημέρωσης.
Η Λιλίγια Τσανίσεβα καταδικάσθηκε για «δημιουργία εξτρεμιστικής οργάνωσης», σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.
Υποστηρικτές του Ναβάλνι αντέδρασαν με οργή στην καταδίκη της Τσανίσεβα.
Η συνεργάτιδα του Ναβάλνι Λιούμποβ Σομπόλ έκανε λόγο για μια πολιτική ετυμηγορία, προσθέτοντας πως ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν «έβαλε άλλον έναν όμηρο σε αποικία κρατουμένων».
Ο Ναβάλνι, ο γνωστότερος αντίπαλος του Πούτιν, εκτίει ποινές συνολικού ύψους 11,5 ετών σε αποικία κρατουμένων για απάτη και άλλες κατηγορίες, για τις οποίες λέει πως είναι κατασκευασμένες για να τον κάνουν να σωπάσει. Αντιμετωπίζει περαιτέρω κατηγορίες για «εξτρεμισμό» που μπορεί να παρατείνουν τον εγκλεισμό του για δεκαετίες.
Οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα και δυτικές κυβερνήσεις θεωρούν τον Ναβάλνι πολιτικό κρατούμενο. Το Κρεμλίνο το αρνείται και αρνείται να αχολιάσει την υπόθεσή του, παραπέμποντας τις ερωτήσεις γι’ αυτόν στα δικαστήρια και στη σωφρονιστική υπηρεσία.
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος