Ρωσία: Ο στόλος αποκτά νέα πανίσχυρη φρεγάτα

Η φρεγάτα πολλαπλών χρήσεων «Admiral Golovko» θα πρέπει σύντομα να γίνει μέρος του ρωσικού στόλου. Αυτό, όπως λένε στο Sputnik Ρώσοι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες, διασφαλίζει την ασφάλεια της Ρωσίας όχι μόνο από τη στεριά, αλλά και από τη θάλασσα.

Η φρεγάτα πολλαπλών χρήσεων «Admiral Golovko» θα πρέπει σύντομα να γίνει μέρος του ρωσικού στόλου. Αυτό, όπως λένε στο Sputnik Ρώσοι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες, διασφαλίζει την ασφάλεια της Ρωσίας όχι μόνο από τη στεριά, αλλά και από τη θάλασσα.

Το πολεμικό πλοίο είναι εξοπλισμένο με τα πιο ισχυρά όπλα και είναι ικανό να εκτελεί ακριβή χτυπήματα σε εχθρικά αντικείμενα στη θάλασσα και στη στεριά.

Όπως γράφει η αμερικανική εφημερίδα «19 Forty Five», όταν τελικά τεθεί σε λειτουργία η φρεγάτα, θα γίνει ένα από τα πιο έτοιμα πλοία του ρωσικού ναυτικού.

«Το πλοίο αυτό είναι οπλισμένο με πυραυλικά συστήματα κρουζ «Caliber-NK», «Onyx», καθώς και με σύγχρονα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας «Poliment-Redut», αναφέρει το δημοσίευμα.

Όπως λέει στο Sputnik ο Ρώσος στρατιωτικός ειδικός Vasily Dandikin, το «Admiral Golovko» είναι ένα ρωσικό πλοίο πολλαπλών χρήσεων.

Το «Admiral Golovko» κατασκευάστηκε στην Αγία Πετρούπολη. Προορίζεται για πλοήγηση μεγάλων αποστάσεων, για τη θαλάσσια και ωκεάνια ζώνη. Διαφέρει από τα άλλα πλοία στο ότι διαθέτει πολύ σοβαρό οπλισμό. Είναι εξοπλισμένο με υπερηχητικούς πυραύλους «Zirkon».

Διαθέτει επίσης αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα που μπορεί να χρησιμοποιεί πυραύλους μεσαίου και μικρού βεληνεκούς. Επιπλέον, έχει και τα μέσα για να πολεμήσει τα υποβρύχια και να καταστρέψει τορπίλες», εξηγεί ο συνομιλητής.

Σύμφωνα με τον Ρώσο στρατιωτικό εμπειρογνώμονα Alexei Leonkov, το κύριο καθήκον αυτού του πλοίου είναι να πολεμήσει εναντίον εχθρικών πλοίων επιφανείας.

«Οι υπερηχητικοί πύραυλοι «Zirkon», με τους οποίους είναι εξοπλισμένο αυτό το πλοίο, είναι ικανοί να πλήξουν στόχους σε απόσταση 1.000 χιλιομέτρων. Και χάρη σε αυτούς τους πυραύλους, θα μπορεί να πολεμήσει ακόμη και με μια ολόκληρη ομάδα πλοίων. Εκτός από το «Zircon», ο «Admiral Golovko» θα είναι οπλισμένος με πυραύλους «Caliber» και «Onyx». Ωστόσο, όσον αφορά το «Caliber», θα χρησιμοποιηθούν για στόχευση χερσαίων στόχων σε απόσταση 1.000 έως 2.000 χιλιομέτρων», αναφέρει ο συνομιλητής για το Sputnik.

Πηγή: Politika.rs 

Μετάφραση: Γιέλενα Τσβιέτκοβιτς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος