Ρωσία: Ο πρώην πρόεδρος Μεντβέντεφ προειδοποιεί για πυρηνικό πόλεμο σε περίπτωση ήττας στην Ουκρανία

Array

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε σήμερα ότι «ήττα πυρηνικής δύναμης σε συμβατικό πόλεμο ίσως πυροδοτήσει πυρηνικό πόλεμο», αναφερόμενος στη στρατιωτική εκστρατεία της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Σε ανάρτησή του στο Telegram αναφορικά με τη στήριξη του ΝΑΤΟ προς τον ουκρανικό στρατό, ο Μεντβέντεφ δήλωσε: «Πυρηνικές δυνάμεις ποτέ δεν έχασαν μεγάλες συγκρούσεις από τις οποίες εξαρτάται η τύχη τους».

«Η παροχή όπλων μεγάλου βεληνεκούς στο Κίεβο θα κλιμακώσει τον πόλεμο»

Στο μεταξύ, το Κρεμλίνο προειδοποίησε σήμερα ότι αν η Δύση στείλει όπλα μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία, ικανά να πλήξουν βαθιά μέσα στο ρωσικό έδαφος, θα προκαλέσει επικίνδυνη κλιμάκωση του πολέμου.

«Είναι δυνητικά πολύ επικίνδυνο, αυτό θα σημαίνει ότι η σύγκρουση θα φτάσει σε άλλο επίπεδο, το οποίο δεν προμηνύει τίποτα καλό για την ευρωπαϊκή ασφάλεια», δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ εκπρόσωπος της προεδρίας της Ρωσίας.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου αναφερόταν στο ενδεχόμενο να δοθούν στο Κίεβο «όπλα που θα του επέτρεπαν να πλήξει το ρωσικό έδαφος», αν και «η Ουκρανία ήδη διαθέτει όπλα τα οποία χρησιμοποιεί για να εξαπολύει κάθε ημέρα πλήγματα στο ρωσικό έδαφος».

Ο Πεσκόφ έκανε τα σχόλια αυτά μετά στις δηλώσεις του Ρώσου πρεσβευτή στις ΗΠΑ, του Ανατόλι Αντόνοφ, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι η Μόσχα «θα καταστρέψει» κάθε όπλο που παραδίδεται από την Ουάσινγκτον και το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.

Από την αρχή του πολέμου οι Δυτικοί αρνούνται να δώσουν πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς στο Κίεβο, φοβούμενοι μια κλιμάκωση.

Η Μόσχα ωστόσο κατηγορεί τον ουκρανικό στρατό ότι έχει εξαπολύσει πλήγματα με drones στην Κριμαία, την ουκρανική χερσόνησο την οποία έχει προσαρτήσει, και εναντίον στόχων στη Ρωσία, σε απόσταση εκατοντάδων χιλιομέτρων από τη μεθόριο με την Ουκρανία.

Παράλληλα ο Πεσκόφ σημείωσε ότι όσο πιο γρήγορα η Ουκρανία λάβει υπόψη της τα αιτήματα της Ρωσίας, τόσο πιο γρήγορα θα τελειώσει ο πόλεμος.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, η Μόσχα θα πετύχει τους στόχους της «με τον ένα ή τον άλλο τρόπο» και το Κίεβο θα ήταν καλύτερα να δεχθεί τη ρωσική θέση και να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

«Όσο πιο γρήγορα το ουκρανικό καθεστώς φανεί έτοιμο να λάβει υπόψη του τα αιτήματα της Ρωσίας, τα οποία θα επιτευχθούν είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο, τόσο πιο γρήγορα θα τελειώσουν όλα και τόσο πιο γρήγορα ο λαό της Ουκρανίας θα αρχίσει να ανακάμπτει από την τραγωδία που ξεκίνησε το καθεστώς του Κιέβου», υπογράμμισε ο Πεσκόφ.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠE

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος