Ρωσία: Ο “Αρκτούρος” χτύπησε την πόρτα- Δεν εμπνέει ανησυχία η παραλλαγή της “Όμικρον”

Η παραλλαγή Omicron που ονομάζεται επίσης Arcturus, και XBB 1.16, βρίσκεται πίσω από ένα νέο κύμα μολύνσεων στη Ρωσία.

Νέα κρούσματα της νόσου με νέα υποπαραλλαγή COVID-19 Arkturus εντοπίστηκαν στη Ρωσική Ομοσπονδία, αναφέρει το πρακτορείο Τύπου INTERFAX.

Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία που  έχουν αναφερθεί , η υποπαραλλαγή είναι πολύ πιο μεταδοτική , αλλά η ασθένεια εξελίσσεται σε πολύ πιο ήπια μορφή, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Παρακολούθησης Καταναλωτών, Rospotrebnadzor,

«Στη βάση δεδομένων VGArus συμπεριλήφθηκαν οι πρώτες γενετικές αλληλουχίες που σχετίζονται με αυτήν την υποπαραλλαγή, η οποία είχε προηγουμένως αναγνωριστεί στην Ινδία. Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, ο Arcturus θα μπορούσε να είναι πιο μολυσματικός, αλλά ο βαθμός μόλυνσης από παθογόνους μικροοργανισμούς είναι χαμηλότερος. Δηλαδή, η ασθένεια που προκαλείται από αυτό εξελίσσεται σε ήπια μορφή», δήλωσε προς τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης η υπηρεσία Τύπου της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Παρακολούθησης Καταναλωτών, Rospotrebnadzor.

Αναφέρεται επίσης ότι δεν είναι απαραίτητη η εισαγωγή αντιεπιδημικών περιορισμών, λόγω της νέας υποπαραλλαγής.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, η νέα υποδιακύμανση του Arcturus έχει οδηγήσει σε αύξηση της συχνότητας εμφάνισης του κορονοϊού στην Ινδία. Περιπτώσεις της νόσου έχουν επίσης εντοπιστεί στις ΗΠΑ, την Αυστραλία, την Ιαπωνία, τη Νότια Αφρική, το Ισραήλ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Ισπανία, την Ταϊλάνδη, την Κίνα και άλλες χώρες.

Ο Αρκτούρος έχει κάποιες μεταλλάξεις που μπορεί να είναι ανησυχητικές. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) παρακολουθεί την παραλλαγή Arcturus από τις 22 Μαρτίου, η οποία εντοπίστηκε για πρώτη φορά στα τέλη Ιανουαρίου. 

Η υποπαραλλαγή, μία από τις 600 που έχει παραχθεί από την Omicron μέχρι στιγμής, δεν φαίνεται πιο θανατηφόρος από άλλες και έχει εντοπιστεί σε 22 χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ.

Πηγή: Rador.ro

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος