Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την συντριβή του AN-12 κοντά στο Ιρκούτσκ, δήλωσαν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.
Σύμφωνα με προκαταρκτικά δεδομένα, εντοπίστηκε ο τόπος της συντριβής, πρόκειται για την περιοχή του χωριού Πιβοβάριχα, το οποίο βρίσκεται κοντά από το αεροδρόμιο.
Σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων, στο αεροπλάνο επέβαιναν επτά επιβαίνοντες, όλοι μέλη του πληρώματος.
Το αεροπλάνο ύστερα από την συντριβή του τυλίχθηκε στις φλόγες, με τη φωτιά να επεκτείνεται σε μια έκταση 300 τετραγωνικών μέτρων.
Στο σημείο βρίσκονται 46 άνδρες του υπουργείου Εκτάκτων αναγκών μαζί με 17 οχήματα τεχνικού εξοπλισμού. Ως επικρατέστερες αιτίες για την συντριβή του, θεωρούνται ή κακές καιρικές συνθήκες ή τεχνική δυσλειτουργία.
Το αεροπλάνο An-12 της αεροπορικής εταιρείας Γκρόντνο (Λευκορωσική) πετάει από το 1968. Αυτό ανέφεραν στο TASS οι υπηρεσίες αεροπορίας.
Τα αεροπλάνο πετάει από το 1968, περισσότερα δηλαδή από 53 χρόνια. To An-12 κατασκευάστηκε στο Μηχανολογικό Εργοστάσιο της Τασκένδης και άνηκε στον στόλο της Πολεμικής Αεροπορίας της ΕΣΣΔ. Από τη Ρωσική Πολεμική Αεροπορία μεταφέρθηκε στην Air Armenia, μετά στην Asia Airways και κατόπιν στη λευκορωσική αεροπορική εταιρία “Γκρόντνο».
Η χρήση του αεροπλάνου τα τελευταία χρόνια ήταν αποκλειστικά για τη μεταφορά εμπορευμάτων.
Ανταπόκριση από Μόσχα Αχιλλέας Πατσούκας
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος