Ρωσία: Νέα σύλληψη αντιπολιτευόμενου – Εντονη αντίδραση από τις ΗΠΑ

Ο Ρώσος αντιπολιτευόμενος πολιτικός Βλαντίμιρ Κάρα-Μρούζα συνελήφθη από την αστυνομία έξω από το σπίτι του στη Μόσχα χθες. Επρόκειτο να παραμείνει υπό αστυνομική κράτηση τη νύχτα, δήλωσε ο δικηγόρος του, ο Βαντίμ Προχόροφ.

Ο κ. Κάρα-Μρούζα κατηγορείται για αντίσταση κατά της αρχής, που σημαίνει ότι δεν συμμορφώθηκε προς νόμιμη εντολή αστυνομικού, στρατιωτικού ή μέλους της υπηρεσίας εσωτερικής ασφαλείας. Το αδίκημα αυτό επισύρει ποινή ως και 15 ημερών φυλάκισης. Δεν είναι γνωστό τώρα εάν τον βαρύνουν και άλλες κατηγορίες.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, ο Άντονι Μπλίνκεν, ανέφερε σε ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ότι η Ουάσινγκτον «είναι προβληματισμένη για τη σύλληψη του εξέχοντος ηγέτη της κοινωνίας των πολιτών», «παρακολουθεί στενά την κατάσταση και καλεί να απελευθερωθεί άμεσα».

Γνωστός επικριτής του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ο κ. Κάρα-Μρούζα λέει πως επέζησε δύο φορές από μυστηριώδεις δηλητηριάσεις τις οποίες αποδίδει στην υπηρεσία πληροφοριών της Ρωσίας.

Σύμφωνα με την οργάνωση έρευνας Bellingcat, ο Κάρα-Μρούζα βρίσκεται εδώ και καιρό στο στόχαστρο πρακτόρων της FSB οι οποίοι, κατ’ αυτή, ενέχονταν επίσης στη δηλητηρίαση του ρώσου αντιπολιτευόμενου Αλεξέι Ναβάλνι.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος