Ρωσία: Ναυτική Βάση στη γεωργιανή περιοχή της Αμπχαζίας  θέλει  να εγκαταστήσει ο Πούτιν

Η Ρωσία θέλει να εγκαταστήσει ναυτική βάση στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, στην αυτονομιστική γεωργιανή περιοχή της Αμπχαζίας, δήλωσε την Πέμπτη ο ηγέτης της περιοχής, Ασλάν Μπζάνια, σύμφωνα με την εφημερίδα Izvestia, μια ημέρα μετά τη συνάντησή του με τον Ρώσο Πρόεδρο Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, αναφέρει το Reuters.

Ο Ασλάν Μπζάνια, ο αυτοαποκαλούμενος πρόεδρος της αποσχισθείσας περιοχής που υποστηρίζεται από τη Ρωσία, δήλωσε ότι έχει υπογραφεί συμφωνία για μια μόνιμη ναυτική βάση στην Οτσαμτσίρα (Ochamchira).

Όλα αυτά στοχεύουν στην αύξηση του επιπέδου της  αμυντικής ικανότητας  της Ρωσίας αλλά και της Αμπχαζίας και αυτού του είδους η αλληλεπίδραση θα συνεχιστεί”. “Υπάρχουν επίσης πράγματα για τα οποία δεν μπορώ να μιλήσω” πρόσθεσε ο Αμπχάζιος ηγέτης.

Η Ρωσία αναγνώρισε την Αμπχαζία και μια άλλη αποσχισθείσα περιοχή, τη Νότια Οσετία, ως ανεξάρτητα κράτη το 2008, αφού τα ρωσικά στρατεύματα απέκρουσαν μια γεωργιανή προσπάθεια να ανακαταλάβουν τη Νότια Οσετία σε έναν πενθήμερο πόλεμο που έληξε στις 12 Αυγούστου 2008.

Η Wall Street Journal ανέφερε ότι η Ρωσία έχει αποσύρει το μεγαλύτερο μέρος του στόλου της στη Μαύρη Θάλασσα από την κύρια βάση της στη χερσόνησο της Κριμαίας, που προσαρτήθηκε παράνομα από το 2014, λόγω των ουκρανικών επιθέσεων.

 Πηγή : Hotnews.ro

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος