Ρωσία – Κυρώσεις: Καταληψίες σε έπαυλη ολιγάρχη κοντά στο Μπάκιγχαμ – Τζετ του Αμπράμοβιτς στο Τελ Αβίβ

Την ώρα που οι πρόεδροι της Γαλλίας και των Ηνωμένων Πολιτειών συζητούσαν τηλεφωνικά το θέμα νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας, στην έπαυλη του Ρώσου ολιγάρχη Ολέγκ Ντεριπάσκα στο Λονδίνο εμφανίζονταν «καταληψίες με κόκκινα κράνη», ενώ τα διεθνή μέσα ενημέρωσης ενημέρωναν ότι το υπό κατάσχεση τζετ του Ρόμαν Αμπράμοβιτς  «βρέθηκε μυστηριωδώς» στο Τελ Αβίβ.

«Αυτή η ιδιοκτησία έχει απελευθερωθεί», γράφει πανό στην έπαυλη του ολιγάρχη που απέχει μόλις 800 μέτρα από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Η βρετανική αστυνομία κύκλωσε την έπαυλη και προσπάθησε να εισέλθει με τους καταληψίες να αποδοκιμάζουν φωνάζοντας «εγκληματική ζημιά».

«Εσείς καταλαμβάνετε την Ουκρανία, εμείς σας καταλαμβάνουμε», φώναξαν κάποιοι από τους μασκοφόρους ανεβασμένοι σε μπαλκόνι του κτιρίου που δεσπόζει στη «συνοικία των ολιγαρχών» στο Λονδίνο.

Ο Ντεριπάσκα είναι μεγιστάνας της βιομηχανίας αλουμινίου και ενώ κάλεσε τον Πούτιν σε εκεχειρία, συυγκαταλέγεται στους επτά Ρώσους ολιγάρχες που υπέστησαν κυρώσεις από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου την περασμένη εβδομάδα.

Το μυστήριο του ιδιωτικού τζετ του  Ρομάν Αμπράμοβιτς

«Το ιδιωτικό τζετ προσγειώθηκε στο Τελ Αβίβ και ήδη οτο Ισραήλ γνωστοποίησε ότι δεν πρόκειται να γίνει ασφαλές καταφύγιο Ρώσων ολιγαρχών, έγραψε ο βρετανικός Τύπος, μεταδίδοντας ότι το αεροσκάφος των 50 εκατομμυρίων λιρών απογειώθηκε από τη Μόσχα την Κυριακή και προσγειώθηκε στο Τελ Αβίβ πεντέμισι ώρες αργότερα.

Δεν είναι γνωστό εάν ο Αμπράμοβιτς , ο οποίος είναι Ισραηλινός πολίτης, επέβαινε στο πολυτελές αεροσκάφος Gulfstream G650ER, αλλά είναι γνωστό ότι  το Ηνωμένο Βασίλειο κατέσχεσε ιδιωτικό τζετ συνδεδεμένο με τον Ρώσο ολιγάρχη στο αεροδρόμιο Farnborough.

Εχουν επίσης παγώσει 3,2 δισεκατομμύρια λίρες περιουσιακών στοιχείων του Αμπράμοβιτς ο οποίος σύμφωνα με το Forbes έχει  έπαυλη αξίας 150 εκατομμυρίων λιρών στο Κένσινγκτον, ρετιρέ και γιοτ στο δυτικό Λονδίνο αξίας 33 εκατομμυρίων λιρών, ιδιωτικά τζετ , ελικόπτερα και υπεραυτοκίνητα αξίας άνω των 1,2 δισεκατομμυρίων.

Πηγή: Guardian

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος