Ρωσία: Κάθειρξη επτά ετών αντιμετωπίζει Γερμανός που συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Αγ. Πετρούπολης με έξι καραμέλες κάνναβης

Η ρωσική τελωνειακή υπηρεσία στο αεροδρόμιο της Αγ. Πετρούπολης συνέλαβε Γερμανό κατά την άφιξη του επειδή βρέθηκαν στην κατοχή του  έξι του καραμέλες ζελέ (gummy candies) που περιείχαν κάνναβη.

Κατά τον έλεγχο των αποσκευών του εντοπίστηκε ένα πακέτο «Fink Green Goldbears», στη συσκευασία των οποίων υπήρχε η εικόνα ενός φύλλου μαριχουάνας.

Οι  τελωνειακοί βρήκαν έξι καραμέλες ζελέ, για τις οποίες είπαν πως είχαν έντονη οσμή. Τεστ επιβεβαίωσαν την παρουσία τετραϋδροκανναβινόλης, ενός κανναβοειδούς που είναι απαγορευμένο στη Ρωσία.

«Ο επιβάτης εξήγησε πως στα τέλη της περασμένης χρονιάς αγόρασε 10 καραμέλες που περιείχαν μαριχουάνα από ένα εξειδικευμένο κατάστημα στην πατρίδα του», ανακοίνωσε η τελωνειακή υπηρεσία.

Ο Γερμανός επιβάτης εξήγησε  πως ταξίδεψε στον κόσμο αρκετές φορές με τέτοιες ‘καραμέλες’ και τις χρησιμοποιούσε στη διάρκεια πολύωρων πτήσεων για να έχει ένα «γαλήνιο ύπνο».

Στη δημοσιότητα δόθηκε  φωτογραφία στην οποία εικονίζονται ένα γερμανικό διαβατήριο, έξι καραμέλες ζελέ και ένα πακέτο «Fink Green Goldpears».

Σε βάρος του άνδρα άνοιξε ποινική υπόθεση για λαθραία διακίνηση ναρκωτικών και τέθηκε υπό κράτηση. Η μέγιστη ποινή για ένα τέτοιο αδίκημα είναι επταετής κάθειρξη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος