Ρωσία: Κανένα ίχνος από τους 13 εργάτες χρυσωρυχείου για πάνω από 48 ώρες – 250 διασώστες στο σημείο

Σύνοψη
  • ο ατύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας και είχε ως αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό αυτών των 13 εργατών που ειδικεύονται στη διάνοιξη σηράγγων σε βάθος περίπου 125 μέτρων

Οι ρωσικές αρχές έκαναν λόγο «για μια δύσκολη κατάσταση», καθώς συνεχίζονται οι προσπάθειες απεγκλωβισμού 13 εργατών που έχουν παγιδευτεί εδώ και 48 ώρες σε χρυσωρυχείο που κατέρρευσε στη ρωσική Άπω Ανατολή. Το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες που δείχνουν διασώστες να τρέχουν προς το ορυχείο και εντυπωσιακό εξοπλισμό γεώτρησης να μεταφέρεται στο σημείο, ωστόσο ακόμη δεν υπάρχει «γραμμή επικοινωνίας» με τους εγκλωβισμένους.

Νέα ομάδα που αποτελείται από περίπου 30 διασώστες έφτασε στην περιοχή από την περιφέρεια Κουζμπάς, με στόχο να μπορέσουν να «κατεβάσουν μια κάμερα ώστε να εκτιμηθεί η κατάσταση και να δημιουργηθεί γραμμή επικοινωνίας» με τους εγκλωβισμένους. Το έργο των διασωστών περιπλέκεται από τη «συνεχή» ροή υπόγειων υδάτων ενώ «οι εργασίες άντλησης δεν σταματούν ούτε στιγμή».

Το ατύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας και είχε ως αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό αυτών των 13 εργατών που ειδικεύονται στη διάνοιξη σηράγγων σε βάθος περίπου 125 μέτρων.

Το χρυσωρυχείο αυτό, που ονομάζεται “Pionnier”, βρίσκεται σε μια σχετικά απομακρυσμένη περιοχή στο ανατολικό άκρο της Ρωσίας, όπου η θερμοκρασία στη διάρκεια της νύκτας πέφτει στους -20 βαθμούς Κελσίου.

Το Κρεμλίνο επεσήμανε χθες Τρίτη ότι λαμβάνει «όλα τα απαραίτητα μέτρα» για να διασωθούν οι χρυσωρύχοι, ενώ πρόσθεσε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για ενδεχόμενη παραβίαση των κανόνων ασφαλείας.

Τα ατυχήματα σε ορυχεία στη Ρωσία είναι συχνά και πολλές φορές συνδέονται με τη χαλαρή εφαρμογή των κανόνων ασφαλείας, την κακή διαχείριση, τη διαφθορά ή τον παρωχημένο εξοπλισμό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος