Ρωσία-ΗΠΑ: “New Start” συνομιλίες για τα πυρηνικά με ένα χρόνο καθυστέρηση

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Ριάμπκοφ, είπε ότι συζήτησε τη συνθήκη ελέγχου των πυρηνικών όπλων με τη νέα πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών, Λιν Τρέισι.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Ριάμπκοφ, είπε ότι συζήτησε τη συνθήκη ελέγχου των πυρηνικών όπλων με τη νέα πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών, Λιν Τρέισι.

Είπε ότι οι συζητήσεις για τη συνθήκη New START έγιναν την περασμένη εβδομάδα, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interax.

Ο Ριάμπκοφ πρόσθεσε ότι η Ρωσία είναι προσηλωμένη στη συνθήκη, αλλά δεν έδωσε ημερομηνία για το πότε θα μπορούσε να διεξαχθεί νέος γύρος συνομιλιών, επικαλούμενη τη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Οι συνομιλίες μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον για τη συνθήκη της New START ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθούν τον περασμένο Νοέμβριο, αλλά διεκόπη την τελευταία στιγμή.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατηγορήσαν τη Ρωσία ότι παραβιάζει τη συνθήκη με το να μην επιτρέπει τη διενέργεια επιθεωρήσεων σε ρωσικό έδαφος.

Η νέα συνθήκη New START, η οποία τέθηκε σε ισχύ το 2011, περιορίζει τον αριθμό των στρατηγικών πυρηνικών κεφαλών που μπορούν να αναπτύξουν οι ΗΠΑ και η Ρωσία και επίσης περιορίζει την ανάπτυξη πυραύλων χερσαίων και υποβρυχίων.

Πηγή: Top Channel

Μετάφραση: Σταυρούλα  Ευαγγέλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος