Ρωσία: Η Μόσχα κατηγορεί Ουκρανία και Δύση για την επίθεση κατά του Πριλέπιν – Τι απαντά το Κίεβο

Η Ρωσία κατηγόρησε σήμερα τις χώρες της Δύσης και «πρωτίστως» τις Ηνωμένες Πολιτείες για την ευθύνη τους, σύμφωνα με τη Μόσχα, στις «τρομοκρατικές επιθέσεις» που διέπραξε η Ουκρανία στο έδαφός της, μετά την επίθεση με εκρηκτικά εναντίον του αυτοκινήτου του εθνικιστή συγγραφέα Ζαχάρ Πριλέπιν, κατά την οποία τραυματίστηκε ο Ρώσος συγγραφέας και σκοτώθηκε ο οδηγός του.

«Η ευθύνη γι αυτήν την τρομοκρατική επίθεση και για άλλες δεν ανήκει μόνο στις ουκρανικές αρχές αλλά και στους δυτικούς προστάτες της, πρωτίστως στις Ηνωμένες Πολιτείες», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, προσθέτοντας ότι «η σιωπή των αρμοδίων διεθνών οργανισμών είναι απαράδεκτη».

Η ανακοίνωση ανέφερε ότι η αποτυχία της Ουάσινγκτον να καταγγείλει αυτήν και άλλες επιθέσεις είναι “αυτοαποκαλυπτική” για την αμερικανική κυβέρνηση.

Τι απαντά η Ουκρανία

Η υπηρεσία ασφαλείας της Ουκρανίας SBU δήλωσε σήμερα στο ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την εμπλοκή της στη βομβιστική επίθεση εναντίον αυτοκινήτου κατά την οποία τραυματίστηκε ο Ρώσος συγγραφέας Ζαχάρ Πριλέπινή σε άλλες επιθέσεις.

“Επίσημα, δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ή να διαψεύσουμε την εμπλοκή της SBU σε αυτή ή σε άλλες εκρήξεις που συμβαίνουν στις δυνάμεις κατοχής ή στα πρωτοπαλίκαρά τους”, μετέδωσε το Ukrinform επικαλούμενο δήλωση της υπηρεσίας ασφαλείας.

Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος