Ρωσία: Η Μόσχα επιβεβαίωσε τη χθεσινή ανταλλαγή αιχμαλώτων με την Ουκρανία

Η επίτροπος ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Ρωσίας Τατιάνα Μοσκάλκοβα επιβεβαίωσε σήμερα ότι η Ρωσία και η Ουκρανία προχώρησαν χθες, Σάββατο, σε ανταλλαγή αιχμαλώτων.  Την ανακοίνωση  ότι προχώρησε σε «τρίτη ανταλλαγή» αιχμαλώτων με τη Ρωσία από την έναρξη της ρωσικής εισβολής, επιτρέποντας την απελευθέρωση 12 στρατιωτών και 14 αμάχων Ουκρανών,  έγραψε χθες στο Telegram η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βέρεστσουκ, χωρίς να διευκρινίσει πόσοι Ρώσοι απελευθερώθηκαν.

Η Μοσκάλκοβα σημείωσε σήμερα, ότι μεταξύ αυτών που παραδόθηκαν στη Ρωσία ήταν τέσσερις εργαζόμενοι στην Κρατική Εταιρεία Ατομικής Ενέργειας Rosatom και στρατιώτες.

“Νωρίς σήμερα το πρωί προσγειώθηκαν στο ρωσικό έδαφος”, αναφέρει σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Μοσκάλκοβα.

Παράλληλα το πρακτορείο ειδήσεων Interfax μετέδωσε σήμερα επικαλούμενο ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας ότι ουκρανικό κομβόι θωρακισμένων οχημάτων και αντιαεροπορικός οπλισμός καταστράφηκαν από ρωσικά μαχητικά ελικόπτερα.

“Μαχητικά ελικόπτερα KA-52 (…) κατέστρεψαν όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας”, μετέδωσε το πρακτορείο επικαλούμενο την ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, στην οποία δεν διευκρινίζεται ο τόπος ούτε η ώρα κατά την οποία σημειώθηκε η επίθεση.

Προς το παρόν δεν έχει καταστεί δυνατό να σχολιάσουν την είδηση αυτή Ουκρανοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι, ενώ το Reuters επισημαίνει επίσης ότι δεν έχει προς το παρόν κατορθώσει να επαληθεύσει από ανεξάρτητη πηγή την πληροφορία αυτή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος