Ρωσία: Η Αγία Πετρούπολη μπαίνει σε γενικό καθεστώς κωδικών πιστοποίησης εμβολιασμού

Ανταπόκριση: Αχχιλέας Πατσούκας

Mε τη Ρωσία να ζει τις δυσκολότερες ημέρες από την αρχή της πανδημίας, η μια μετά την άλλη οι ρωσικές περιφέρειες  προχωρούν στη λήψη αυστηρών μέτρων.

Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ρωσίας, η Αγία Πετρούπολη ανακοίνωσε την επιβολή πολύ αυστηρών μέτρων με στόχο να περιορίσει την περαιτέρω διασπορά του κορονοϊού.

Από την 1η Νοεμβρίου, η πρόσβαση των επισκεπτών (με εξαίρεση τα παιδιά και τους εφήβους κάτω των 18 ετών) σε συνέδρια και εκθέσεις, αθλητικές και σωματικές εκδηλώσεις με την συμμετοχή περισσότερων από 40 ατόμων θα είναι δυνατή είτε με την επίδειξη κωδικών QR που θα αναγράφει τον πλήρη εμβολιασμό, είτε με κωδικό QR για παλαιότερη νόσηση ή πιστοποιητικό  με τη βεβαιώση ιατρικής απαλλαγής από τον εμβολιασμό.

Από τις 15 Νοεμβρίου, είναι απαραίτητο να επιδεικνύεται ο κωδικός QR σε πισίνες, γυμναστήρια, άλλους οργανισμούς που παρέχουν υπηρεσίες στον τομέα της φυσικής κατάστασης και αθλήματα, σε θέατρα,  αίθουσες συναυλιών, κινηματογράφους, μουσεία και εκθέσεις, καθώς και σε γάμους.

Ακόμα,  η πρόσβαση των επισκεπτών σε καταστήματα εστίασης στην Αγία Πετρούπολη από την 1η Δεκεμβρίου θα πραγματοποιείται με κωδικό QR πλήρους εμβολιασμού κατά του COVID-19 ή νόσησης, ή χρήση πιστοποιητικού αιτιολόγησης για το μη εμβολιασμό.

“Από την 1η Δεκεμβρίου, αυτή η προϋπόθεση για την ανάγκη παρουσίασης ενός κωδικού QR για τον εμβολιασμό ή για παλαιότερη ασθένεια ή πιστοποιητικό ιατρικής απαλλαγής από τον εμβολιασμό, εισάγεται για τους επισκέπτες και σε καταστήματα εστίασης Παράλληλα από τη 1η Νοεμβρίου ο αριθμός των συμμετεχόντων σε μαζικές εκδηλώσεις στην Αγία Πετρούπολη, οι οποίες μπορούν να πραγματοποιηθούν χωρίς έγκριση, θα μειωθεί από 75 σε 40 άτομα.

Επιπλέον, από την 1η Νοεμβρίου, εισάγεται καθεστώς απαγόρευση στην πρόσβαση οργανωμένων ομάδων παιδιών και εφήβων σε θέατρα, τσίρκα, αίθουσες συναυλιών, κινηματογράφους, μουσεία και εκθέσεις.

Λειτουργία απομακρυσμένης εργασίας

Στους εργοδότες της Πετρούπολης συστήθηκε να θέσουν τους υπαλλήλους τους σε εξ αποστάσεως εργασία κατά την περίοδο πριν από τις διακοπές που ξεκινούν την 1η Νοεμβρίου   Νωρίτερα, ο κυβερνήτης της Αγίας Πετρούπολης Αλεξάντερ Μπέγκλοφ, ανακοίνωσε  ότι στην πόλη θα ενταθούν οι έλεγχοι για την τήρηση του καθεστώτος μάσκας και της κοινωνικής απόστασης σε δημόσιους χώρους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος