Ρωσία: Ενδέχεται να προμηθεύσει με το πυραυλικό σύστημα S-500 την Κίνα, την Ινδία και άλλα κράτη

Μόσχα, Ανταπόκριση: Αχχιλέας Πατσούκας

“H Iνδία και η Κίνα ενδέχεται να γίνουν οι πρώτοι αγοραστές των πιο πρόσφατων ρωσικών αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων S-500″ .

Αυτό δήλωσε ο διευθυντής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στρατιωτικής-Τεχνικής Συνεργασίας , σε συνέντευξή του στην RBC, Ντμίτρι Σουγκάεφ.

Όπως αποκάλυψε, “μόλις το σύστημα παραδοθεί στις Ένοπλες Δυνάμεις στην απαιτούμενη ποσότητα, θα καταστεί δυνατή η προμήθεια του προς εξαγωγή.

Ως επικρατέστερους αγοραστές του νέου συστήματός θεωρούμε πως θα είναι η Ινδία και η Κίνα, καθώς και όλα εκείνα τα κράτη με τα οποία έχουμε μακροχρόνια, εταιρικές και προβλέψιμες σχέσεις“.

Σύμφωνα με το ανώτατο στέλεχος της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Στρατιωτικής-Τεχνικής Συνεργασίας σκοπεύει να εξετάσει να ενσωματώσει στους S-500 διαφορετικές παραμέτρους προς για κάθε ξεχωριστό αγοραστή.

Χθες ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε αποκαλύψει  πως ο ρωσικός στρατός θα λάβει το πρώτο μοντέλο παραγωγής του S-500 στο εγγύς μέλλον.

Το S-500 Prometheus (ROC Triumfator-M) ανήκει σε μια νέα γενιά πυραυλικών συστημάτων αεράμυνας εδάφους-αέρος. Είναι ένα καθολικό πυραυλικό σύστημα αναχαίτισης μεγάλου βεληνεκούς και μεγάλου ύψους με αυξημένο δυναμικό αντιπυραυλικής άμυνας. Η ακτίνα καταστροφής του S-500 φτάνει τα 600 χιλιόμετρα. Μπορεί να ανιχνεύσει και ταυτόχρονα να χτυπήσει έως και δέκα βαλλιστικούς υπερηχητικούς στόχους που πετούν με ταχύτητα έως και 7 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο, συμπεριλαμβανομένων μπλοκ υπερηχητικών πυραύλων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος