Ρωσία: Συνεδριάζει το εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας για την έκρηξη στην Κριμαίας – Αποστάσεις Πούτιν από τις αποτυχίες του στρατού (video)

Array

Τις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες κατηγόρησε για την έκρηξη ο Βλαντιμίρ Πούτιν, κάνοντας λόγο για «τρομοκρατική ενέργεια».

Άμεση ήταν η αντίδραση του Κιέβου, με τον σύμβουλο του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, να απορρίπτει τους ισχυρισμούς του Ρώσου προέδρου, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι “υπάρχει μόνο ένα κράτος τρομοκρατίας και ο κόσμος ξέρει ποιο είναι αυτό”.
Σήμερα, συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας της Ρωσίας υπό τον Πούτιν.

Πολλά είναι τα σενάρια που εξετάζονται σχετικά με την έκρηξη στη Γέφυρα του Κέρτς στη Κριμαία.

Την ίδια στιγμή, νέο βίντεο από τη στιγμή της πολύ ισχυρής έκρηξης στη γέφυρα στο Στενό του Κερτς, που συνδέει τη Ρωσία με τη χερσόνησο της Κριμαίας δείχνει κάμερα ασφαλείας. Όπως φαίνεται η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά, μέχρι που κάποια στιγμή εκδηλώνεται έκρηξη σε παγιδευμένο φορτηγό.

Στα πλάνα εκτός από το φορτηγό, από το οποίο φαίνεται ότι προήλθε η έκρηξη, περνά και ένα άλλο αυτοκίνητο.

Δείτε το βίντεο:

Ο Πούτιν δεν θέλει να χρεωθεί τις αποτυχίες του στρατού

«Ο Ρώσος πρόεδρος βγήκε χθες (Κυριακή, 9 Οκτωβρίου) και είπε για επίθεση, η οποία στοχεύει κατά των υποδομών της Ρωσίας κατηγορώντας τις μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας. Οι Ουκρανοί επίσημα δεν έχουν αναλάβει καμία ευθύνη για αυτό το περιστατικό» δήλωσε στις «Συνδέσεις» ο Κώστας Ονισένκο, ανταποκριτής της ΕΡΤ στην Ουκρανία.

Μιλώντας για την εμπρηστική επίθεση που σημειώθηκε στη γέφυρα της Κριμαίας δήλωσε ότι το επικρατέστερο σενάριο είναι η έκρηξη να προέρχεται από ανατίναξη διερχόμενου φορτηγού, το οποίο στο οποίο είχε τοποθετηθεί μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών.

Όπως είπε στην ΕΡΤ υπάρχουν κι άλλα σενάρια τα οποία κάνουν λόγο για πλοιάριο που περνούσε από κάτω, για χτύπημα με πύραυλο ακόμα και για τοποθέτηση βόμβας.

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις του ρωσικού στρατού μετά την επίθεση με πυραύλους στην Ζαπορίζια, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 14 αμάχων, ο Κ. Ονισένκο ανέφερε ότι «Υπάρχει μια οσμή στον αέρα για κάποιες σοβαρές αλλαγές στο υπουργείο Άμυνας, οι οποίες σε κάποιο βαθμό έχουν να κάνουν με την έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας, αλλά κυρίως με τη διάθεση του Ρώσου προέδρου να μην χρεωθεί ο ίδιος τις αποτυχίες του ρωσικού στρατού στο πεδίο στο πεδίο των μαχών» είπε κα πρόσθεσε ότι ο Πούτιν θα προσπαθήσει ενδεχομένως να τα «φορτώσει» είτε στον επικεφαλής του υπουργείο Άμυνας, είτε στους στρατηγούς.

«Δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι αιφνιδιαστικό ο ρωσικός στρατός να βομβαρδίζει κατοικημένες περιοχές. Η Ζαπορίζια δεν ήταν μια πόλη η οποία είχε δεχθεί το τελευταίο διάστημα μαζικούς βομβαρδισμούς» δήλωσε εκτιμώντας ότι τα στρατιωτικά χτυπήματα σε κατοικοιμένες περιοχές είναι γίνονται είτε για επικοινωνιακούς λόγους είτε λόγω λάθους.

Εν τω μεταξύ τηλεφωνική επικοινωνία είχαν Σόλτς – Μπάιντεν για τις εξελίξεις στην Ουκρανία. Μαζική παραβίαση των αρχών του καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών συνιστούν οι πρόσφατες προσαρτήσεις ουκρανικών εδαφών από τη Ρωσία και δεν θα γίνουν ποτέ αποδεκτές, συμφώνησαν οι δύο ηγέτες.  Επέκριναν ακόμη τις πυρηνικές απειλές της Μόσχας, τονίζοντας ότι «μια τέτοια κίνηση θα είχε εξαιρετικά σοβαρές συνέπειες για τη Ρωσία».

Ουκρανία, Ανταπόκριση: Κώστας Ονισένκο | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος