Ρωσία: Δεν εξετάζεται χερσαία εμπλοκή στη Συρία – Συνεχίζονται οι αεροπορικές επιδρομές

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σήμερα ότι δεν τίθεται θέμα πιθανής ρωσικής χερσαίας επιχείρησης στη Συρία.

Ο Πεσκόφ έκανε την τοποθέτηση αυτή απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με μια δήλωση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν νωρίτερα για τις «επόμενες φάσεις» στις επιχειρήσεις των ρωσικών ένοπλων δυνάμεων στη Συρία.

Νωρίτερα ο Πούτιν σημείωσε ότι η ρωσική στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία δεν έχει επιτύχει αρκετά και χρειάζεται μια επόμενη φάση. «Οι επιχειρησιακοί μας στόχοι μας έχουν επιτευχθεί, και έχουν επιτευχθεί επαρκώς», δήλωσε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια βιντεοδιάσκεψης με αξιωματικούς του στρατού, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti. «Αλλά για την ώρα αυτό δεν αρκεί για να καθαριστεί η Συρία από τους αντάρτες και τους τρομοκράτες και να προστατευθούν οι Ρώσοι από πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις», πρόσθεσε.

Εξάλλου ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου δήλωσε ότι πάνω από 820 τρομοκρατικοί στόχοι επλήγησαν και καταστράφηκαν στη Συρία τις τελευταίες τέσσερις ημέρες.

«Τις τελευταίες τέσσερις ημέρες, στρατηγικά και τακτικά αεροσκάφη διεξήγαγαν 522 πτήσεις μάχης, εκτοξεύθηκαν συνολικά 101 πύραυλοι Κρουζ αέρος-εδάφους και θαλάσσης-εδάφους και ερρίφθησαν 1.400 τόνοι βομβών διαφόρων τύπων», δήλωσε ο Σόιγκου δίνοντας αναφορά στον πρόεδρο Πούτιν κατά τη διάρκεια συνομιλίας τους η οποία μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο Ρωσία 1.

«Συνολικά 826 εχθρικοί στόχοι καταστράφηκαν», πρόσθεσε ο Σόιγκου. Είπε επίσης ότι πάνω από 600 αντάρτες εξολοθρεύτηκαν στα πλήγματα με πυραύλους Κρουζ στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ.

Δεν έγινε σαφές πότε ακριβώς εξαπολύθηκε η επίθεση αυτή με πυραύλους Κρουζ. Ο Σόιγκου σημείωσε ότι η ρωσική Πολεμική Αεροπορία έχει διπλασιάσει τον αριθμό των αεροσκαφών της που επιχειρούν στη Συρία σε 69.

Στελέχη των πληρωμάτων εδάφους της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας γράφουν την φράση «Για το Παρίσι» σε βόμβες που προορίζονται να χρησιμοποιηθούν στις αεροπορικές επιδρομές που εξαπολύει η ρωσική Πολεμική Αεροπορία εναντίον στόχων στη Συρία, ένα μήνυμα αλληλεγγύης προς τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι.

Παράλληλα το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε ότι ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ και ο ομόλογός του των ΗΠΑ Τζον Κέρι συζήτησαν σχετικά με την ανάγκη να καταβληθούν κοινές προσπάθειες ώστε να αντιμετωπιστεί το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία σε μια τηλεφωνική τους συνδιάλεξη, ενώ αναφέρθηκαν επίσης στην ανάγκη να γίνουν συνομιλίες ανάμεσα στη Δαμασκό και στη συριακή αντιπολίτευση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος