Ρωσία: Δεν επεμβαίνουμε στο Αφγανιστάν όσο δεν μας απειλούν οι Ταλιμπάν

ανταπόκριση: Aχιλλέας Πατσούκας

Ψύχραιμη είναι η στάση της Μόσχας στις ραγδαίες εξελίξεις στο Αφγανιστάν. Με το Κρεμλίνο να τηρεί γραμμή επικοινωνίας με τους Ταλιμπάν, ανώτατες διπλωματικές πηγές παραφράζουν τη φράση του Τζο Μπάιντεν «Η Αμερική επέστρεψε», υποστηρίζοντας πως η πολιτική τους στο Αφγανιστάν, μαρτυρά πως η Αμερική επέστρεψε σπίτι της.

Δεν υπάρχει περίπτωση η Μόσχα να προχωρήσει σε κανενός είδους στρατιωτική επέμβαση στο Αφγανιστάν, όσο οι Ταλιμπάν δεν απειλούν την ίδια ή τους συμμάχους της στην Κεντρική Ασία, Τατζικιστάν, Καζακστάν και Ουζμπεκιστάν.

Την ίδια στιγμή η Ρωσία δεν κρύβει πως διατηρεί μια ειλικρινή φόρμα επικοινωνίας με τους Ταλιμπάν, οι οποίοι από την πλευρά τους της εγγυήθηκαν την ασφάλεια της Ρωσικής Διπλωματικής Αποστολής στην Καμπούλ.

Μάλιστα Ρώσοι διπλωμάτες υποστηρίζουν πως αυτή την στιγμή η κατάσταση στην Καμπούλ και στις άλλες πόλεις του Αφγανιστάν, είναι πιο ασφαλής από ό,τι επί των ημερών της Αφγανικής κυβέρνησης μαριονέτας.

Όσο για τις εικόνες χάους στο αεροδρόμιο της Καμπούλ τις αποδίδουν στον πανικό που δημιούργησε η απόφαση των ΗΠΑ να απαγορεύσουν τις διεθνείς πτήσεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος