Ρωσία: Δεκάδες ξένοι μαχητές σκοτώθηκαν στη Ντανιέτσκ

Array

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις σκότωσαν αρκετές δεκάδες ξένους μαχητές σε επίθεση εναντίον μονάδας της Λεγεώνας των Ξένων που πολεμά στο πλευρό των Ουκρανών κοντά στην Κοσταντίνιβκα, στην περιφέρεια Ντανιέτσκ, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, κατά το οποίο οι περισσότεροι από τους πεσόντες ήταν Πολωνοί.

Η Λεγεώνα των Ξένων, ενταγμένη στον ουκρανικό στρατό, σπάνια δημοσιοποιεί πληροφορίες για τις απώλειές της και δεν δίνει κανένα στοιχείο για τη σύνθεσή της. Η ρωσική Πολεμική Αεροπορία βομβάρδισε επίσης θέσεις των ουκρανικών ένοπλων δυνάμεων κοντά στη Ζάιτσεφ, στην περιφέρεια Ντανιέτσκ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, τον Ιγκόρ Κονασένκοφ.

Πυραυλικά πλήγματα προκάλεσαν βαριές απώλειες σε μονάδα του πυροβολικού κοντά στην πόλη Μικολάιφ (νότια), πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, ωστόσο ουκρανοί αξιωματούχοι είπαν ότι επλήγησαν αποκλειστικά πολιτικές υποδομές.

Σύμφωνα με πληροφορίες και από τις δύο πλευρές, οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν οκτώ θέσεις διοίκησης στις περιφέρειας Ντανιέτσκ και Μικολάιφ και κατέστρεψαν επίσης αρκετές αποθήκες πυρομαχικών στη Ντανιέτσκ. Είναι αδύνατον οι πληροφορίες αυτές να επαληθευτούν με ανεξάρτητο τρόπο.

Νοσηλεία τραυματισμένων ουκρανών σε στρατιωτικό νοσοκομείο των ΗΠΑ

Το Πεντάγωνο ενέκρινε επίσημα στα τέλη Ιουνίου σχέδιο που προβλέπει τη νοσηλεία τραυματισμένων μελών των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων σε στρατιωτικό νοσοκομείο των ΗΠΑ στη Γερμανία, δήλωσε χθες Τρίτη αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.

Ο αξιωματούχος, που μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, διευκρίνισε πως δεν έχουν νοσηλευτεί Ουκρανοί στη Γερμανία μέχρι στιγμής και ότι ο αμερικανικός στρατός δεν θα κάνει διακομιδές τραυματιών από το ουκρανικό έδαφος. Δεν υπάρχει σαφής απολογισμός τραυματιών, ούτε αν ή πόσοι έχουν νοσηλευτεί σε άλλες χώρες, όπως στη γειτονική Πολωνία.

Οι ουκρανοί στρατιωτικοί θα νοσηλεύονται στο περιφερειακό ιατρικό κέντρο Λάντστουλ, σύμφωνα με τον αξιωματούχο. Πλάι στην αεροπορική βάση Ράμσταϊν, νοτιοδυτικά της Φραγκφούρτης, το κέντρο αυτό είναι το μεγαλύτερο αμερικανικό στρατιωτικό νοσοκομείο εκτός των ηπειρωτικών ΗΠΑ.

Ο αμερικανικός στρατός ήδη εκπαιδεύει ουκρανούς στρατιωτικούς στη Γερμανία. Η Ουάσινγκτον έχει προσφέρει στρατιωτική βοήθεια ύψους 8 και πλέον δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Κίεβο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος