Ρωσία: Χειροτερεύει η κατάσταση της υγείας του Αλ. Ναβάλνι, σύμφωνα με τον δικηγόρο του

Χειροτερεύει η κατάσταση της υγείας του φυλακισμένου επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος πραγματοποιεί απεργία πείνας από τα τέλη Μαρτίου, ανέφερε στο Reuters ο δικηγόρος του, Αλεξέι Λίπστερ, αφότου τον επισκέφθηκε στη φυλακή.

Ο δικηγόρος είπε ότι αρνήθηκαν και πάλι στον Ναβάλνι να τον επισκεφθεί γιατρός της επιλογής του και πως είναι αποφασισμένος να συνεχίσει την απεργία πείνας.

Σύμφωνα με την η εφημερίδα Novaya Gazeta, η συμπρόεδρος της επιτροπής «Η φωνή του Μπεσλάν» Έλλα Κεσάγεβα, και άλλα τέσσερα άτομα που υπήρξαν θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στην πόλη Μπεσλάν το 2004, ανακοίνωσαν ότι ξεκινούν απεργία πείνας σε ένδειξη συμπαράστασης προς τον Αλεξέι Ναβάλνι.

«Ο Ναβάλνι έγινε ο άνθρωπός που μπόρεσε να δείξει σε εκατομμύρια ανθρώπους τι εκπροσωπεί η εξουσία του Πούτιν» είπε η Έλλα Κεσάγεβα.

Στις 10 Απριλίου απεργία πείνας σε ένδειξη συμπαράστασης προς τον Ναβάλνι άρχισε και ο Ρώσος επιστήμονας βιολόγος και πρώην καθηγητής της Ανώτατης Σχολής Οικονομίας και του πανεπιστημίου της Μόσχας Νικολάι Φορμόζοφ.

Πηγές: Reuters, Novaya Gazeta, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος