Ρωσία: Capital controls ως αντίμετρο στις κυρώσεις – Μισούστιν: Θα ανακοπεί η έξοδος επιχειρήσεων

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν ανακοίνωσε την εφαρμογή capital controls για να ανακόψει την έξοδο των ξένων επιχειρήσεων από τη χώρα, όπως μετέδωσαν την Τρίτη τα ρωσικά κρατικά πρακτορεία ειδήσεων TASS και RIA.

Ο Μισούστιν είπε ότι οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία έκαναν τους ξένους επενδυτές να αποφασίσουν όχι για οικονομικούς λόγους αλλά λόγω «πολιτικής πίεσης».

«Για να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις, έχει ετοιμαστεί ένα σχέδιο προεδρικού διατάγματος για την εισαγωγή προσωρινών περιορισμών στην έξοδο από ρωσικά περιουσιακά στοιχεία», είπε. «Αναμένουμε ότι όσοι έχουν επενδύσει στη χώρα μας θα μπορέσουν να συνεχίσουν να εργάζονται εδώ».

«Είμαι βέβαιος ότι η πίεση των κυρώσεων τελικά θα υποχωρήσει και όσοι δεν θα περιορίσουν τα έργα τους στη χώρα μας, υποκύπτοντας στα συνθήματα ξένων πολιτικών, θα κερδίσουν», είπε ο Ρώσος πρωθυπουργός.

Ο Μισούστιν είπε ότι θα γίνονται καθημερινές συναντήσεις για να προσπαθήσουν να αντιμετωπίσουν τον οικονομικό αντίκτυπο των κυρώσεων.

«Είναι σημαντικό να παρακολουθείται η τρέχουσα κατάσταση σε πραγματικό χρόνο και να ληφθούν έγκαιρα όλα τα απαραίτητα μέτρα», είπε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος