Ρωσία: BP και Rosneft εξετάζουν τη δυνατότητα προμήθειας φυσικού αερίου στην Ευρώπη

Μόσχα, Ανταπόκριση: Αχιλλέας Πατσούκας

Τη δυνατότητα προμήθειας φυσικού αερίου στην Ευρώπη βάσει εξαγωγικής συμφωνίας μεταξύ των δυο εταιρειών συζήτησαν  διευθύνων σύμβουλος της Rosneft, Ίγκορ Σέχιν με τον διευθύνοντα σύμβουλο της BP Μπέρναρντ Λούνεϊ  στο πλαίσιο της Ρωσικής Εβδομάδας Ενέργειας που διεξάγεται στη Μόσχα.

«Η εφαρμογή ενός πιλοτικού έργου για την εξαγωγή 10 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου από τους πόρους της Rosneft βάσει συμφωνίας με την BP θα επέτρεπε στο μέλλον να παρέχει επιπλέον προμήθειες φυσικού αερίου στην ευρωπαϊκή αγορά.

Αυτή η πρόταση εκφράστηκε σε συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο και τώρα την επεξεργάζεται η κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας », ανέφερε ο κ. Σετσίν, σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου Rosneft.

Επιπλέον, o Ίγκορ Σέχιν και ο Μπέρναρντ Λούνεϊ  συζήτησαν και την ανάπτυξη των υποδομών στη Ρωσία για τον ανεφοδιασμό οχημάτων με φυσικό αέριο, την συνεργασία στον τομέα της διαχείρισης του άνθρακα, μια σειρά κοινών έργων, όπως είναι τα   Kharampurneftegaz, Taas-Yuryakh Neftegazodobycha, Zohra και την συνεργασία στην προμήθεια πετρελαίου και πετρελαϊκών προϊόντων.

Στα τέλη Αυγούστου, ο επικεφαλής της Rosneft ζήτησε από το Βλαντιμίρ Πούτιν την πρόσβαση της εταιρείας στις εξαγωγές φυσικού αερίου. Αργότερα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ πρότεινε να “επεξεργαστεί τ δυνατότητα” να επιτραπεί στη Rosneft να προμηθεύει 10 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στην Ευρώπη ετησίως βάσει δοκιμαστικής συμφωνίας με τη Γκάζπρομ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος