Ρωσία: Απόπειρες ουκρανικής εφόδου κατά μήκος των συνόρων – Βίντεο από την επίθεση με drone στο δημαρχείο της Μπέλγκοροντ

Σύνοψη
  • Οι Ουκρανοί υποστήριξαν ότι επέφεραν ισχυρά πλήγματα σε ρωσικές ενεργειακές εγκαταστάσεις, όπως τo Nizhny Novgorod, που απέχει 800 χιλιόμετρα από τη μεθόριο
  • Ομάδα Ρώσων εθελοντών που μάχονται για την Ουκρανία ανακοίνωσε ότι πήρε τον έλεγχο ρωσικού χωριού κοντά στα ουκρανικά σύνορα, στο πλαίσιο ένοπλης επιδρομής

Προσπάθεια αντεπίθεσης επιχειρούν οι ουκρανικές δυνάμεις στα σύνορα με τη Ρωσία, με drones που εκτοξεύονται κατά κύματα. Οι Ουκρανοί υποστήριξαν ότι επέφεραν ισχυρά πλήγματα σε ρωσικές ενεργειακές εγκαταστάσεις, όπως τo Nizhny Novgorod, που απέχει 800 χιλιόμετρα από τη μεθόριο.

Παράλληλα, Ρώσοι αντιφρονούντες που μάχονται για την Ουκρανία, ισχυρίστηκαν πως έπληξαν ρωσικές περιοχές κοντά στα σύνορα, με τη Μόσχα ωστόσο να ισχυρίζεται πως οι επιθέσεις αποκρούστηκαν.

Ουκρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) συνετρίβη στο δημαρχείο του Μπέλγκοροντ, ρωσικής πόλης κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, προκαλώντας τον τραυματισμό δύο ανθρώπων, ανέφερε ο τοπικός κυβερνήτης Βιτσισλάβ Γκλάντκοφ, ο οποίος δημοσιοποίησε εικόνες, από τη “συντριβή στην είσοδο του κτιρίου”.

Οι περιοχές στη μεθόριο με την Ουκρανία υφίστανται σειρά επιθέσεων από τα μεσάνυχτα, με τον ρωσικό στρατό να λέει πως απέκρουσε διείσδυση μαχητών από την Ουκρανία.

Στο μεταξύ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS, που επικαλείται τις τοπικές αρχές, τα σχολεία στη ρωσική πόλη Κουρσκ πέρασαν σε διαδικτυακά μαθήματα, έπειτα από μια «απόπειρα ουκρανικής εφόδου» στην περιφέρεια.

Ένοπλες ομάδες με έδρα την Ουκρανία υποστήριξαν σήμερα ότι διέσχισαν τα σύνορα με τη Ρωσία στις περιφέρειες Κουρσκ και Μπέλγκοροντ, ενώ η Ρωσία υποστήριξε ότι απέτρεψε αυτές τις εφόδους. Η περιφέρεια Κουρσκ δέχθηκε επίσης επιθέσεις από ουκρανικά drones στη διάρκεια της νύχτας.

Ρώσοι που μάχονται για την Ουκρανία «πήραν τον έλεγχο ρωσικού συνοριακού χωριού»

Ομάδα Ρώσων εθελοντών που μάχονται για την Ουκρανία ανακοίνωσε ότι πήρε τον έλεγχο ρωσικού χωριού κοντά στα ουκρανικά σύνορα, στο πλαίσιο ένοπλης επιδρομής την οποία οι ρωσικές δυνάμεις δήλωσαν ότι απώθησαν.

«Το χωριό Τιοτκίνο, στην περιφέρεια Κουρσκ, ελέγχεται πλήρως από τις ρωσικές απελευθερωτικές δυνάμεις», δήλωσε η ομάδα αυτή που ονομάζεται Λεγεώνα για την Ελευθερία της Ρωσίας, σε ανάρτηση στο Telegram. «Ο στρατός του (Βλαντίμιρ) Πούτιν εγκαταλείπει γρήγορα το χωριό, αφήνοντας πίσω του θέσεις και βαρύ οπλισμό», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος