Ρωσία: Ανησυχία για τη μετάλλαξη της Μόσχας – Αυτοκίνητα κληρώνει η κυβέρνηση ως κίνητρο εμβολιασμού

Ανταπόκριση: Αχιλλέας Πατσούκας

Ο Αλεξάντερ Γκίντσμπουργκ διευθυντής του ερευνητικού Κέντρου Γκαμαλέγια – που ανέπτυξε το εμβόλιο Sputnik V- παραδέχτηκε πως τόσο στη Ρωσία, αλλά και ειδικά στη Μόσχα έχουν εντοπιστεί μεταλλάξεις του ιού, οι οποίες μελετώνται. Μόλις χθες ο Αναπληρωτής Διευθυντής του ίδιου κέντρου Ντενίς Λογκούνοφ είχε αναφέρει στο Βλαντίμιρ Πούτιν την πιθανότητα εμφάνισης στελέχους “της Μόσχας”.

Σήμερα η Ρωσία κατέγραψε νέο αρνητικό κρουσμάτων κορονοϊού, με 14.723 νέες μολύνσεις, Αυτός ο αριθμός είναι ο μεγαλύτερος από τα μέσα Φεβρουαρίου όταν είχαν ανακοινωθεί 14.200. Την ίδια στιγμή καταγράφηκαν 399 θάνατοι, ενώ 9986 έλαβαν εξιτήρια. Η μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων παρατηρήθηκε και σήμερα στην πόλη της Μόσχα με 7704 νέα κρούσματα, ενώ ακολουθούν η Περιφέρεια της Μόσχας με 899 και η Αγιά Πετρούπολη με 867.

Με την μετάλλαξη της Μόσχας να είναι γεγονός και τα μέτρα προστασίας των πολιτών μέχρι και προχθές ανύπαρκτα, η Κυβέρνηση της Μόσχας προσπαθεί να βρει έντεχνους τρόπους προκειμένου να πείσει τους Μοσχοβίτες για να εμβολιαστούν.

Κάθε εβδομάδα πέντε αυτοκίνητα στην κληρωτίδα

Σειρά από κινήτρων προκειμένου να οι Μοσχοβίτες να αλλάξουν στάση και να πάμνε να εμβολιαστούν, έδωσε ο κυβερνήτης της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν. Μέσω του προσωπικού του blog ανακοίνωσε πως όσοι πολίτες άνω των 18 ετών εμβολιαστούν έστω και με την πρώτη δόση του ενός εκ των τεσσάρων ρωσικών εμβολίων θα μπαίνουν αυτόματα στην κληρωτίδα για ένα αυτοκίνητο. Το πρώτο στάδιο των κληρώσεων θα αρχίσει την προσεχή Τρίτη και θα διαρκέσει έως τις 11 Ιουλίου. Κάθε εβδομάδα πέντε αυτοκίνητα αξίας 11.505 Ευρώ θα προσφέρονται με αυτόν τον τρόπο.

Ήδη, από τον περασμένο Απρίλιο, η Μόσχα διαθέτει επίσης ένα πρόγραμμα προσέλκυσης για τους κατοίκους άνω των 60 ετών. Μετά τον εμβολιασμό τους αποκτούν μια κάρτα μπόνους την οποία μπορούν να την δαπανήσουν είτε για την αγορά οικιακών ειδών είτε σε άλλα καταστήματα καθώς και σε φαρμακεία και σε καφετέριες.

Σύμφωνα με το Ρώσο πρόεδρο μόλις 18 εκατομμύρια Ρώσοι έχουν ήδη εμβολιαστεί χωρίς την παραμικρή επιπλοκή. Αριθμός πολύ μικρός αν συνυπολογιστεί πως και τα τέσσερα ρωσικά εμβόλια παράγονται στη Ρωσία και πως ο εμβολιασμός έχει αρχίσει από το Δεκέμβριο του 2020.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος