Ρωσία: Εντοπίστηκε στη θάλασσα το σημείο συντριβής του αεροσκάφους

Οι διασώστες εντόπισαν στη θάλασσα το σημείο συντριβής του αεροσκάφους Αντόνοφ -26 τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί πάνω από τη χερσόνησο Καμτσάτκα, στη ρωσική Απω Ανατολή. Την ανακοίνωση έκανε εκπρόσωπος των ρωσικών υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, χωρίς να δώσει πληροφορίες για την τύχη των 28 επιβαινόντων που εξακολουθούν να αγνοούνται.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν βρεθεί συντρίμμια, όμως ανιχνεύθηκε το ραδιοσήμα το οποίο σύμφωνα με το υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών μαρτυρά πως το ΑN-26 κατέπεσε στη θάλασσα.

Η επιχείρηση εντοπισμού του αεροσκάφους και των συνολικά 28 επιβαινόντων σε αυτό γίνεται κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες καθώς στην περιοχή επικρατεί πυκνή ομίχλη.

Το σήμα του αεροσκάφους χάθηκε από τα ραντάρ την στιγμή που είχε ξεκινήσει την διαδικασία προσγείωσγης του προς την κωμόπολη Παλάνα της Καμτσάκα.

Αν και ακόμα είναι πολύ νωρίς για να εξαχθούν συμπεράσματα για την αιτία της συντριβής, εικάζεται πως αυτό οφείλεται σε συνδυασμό σφάλματος των πιλότων και στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Πριν την απογείωση του τόσο το αεροσκάφος, όσο και οι πιλότοι είχαν περάσει από ενδελεχείς ελέγχους χωρίς να υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα.

Το αεροπλάνο έχασε την επαφή με τον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας ενώ έκανε απόπειρα προσγείωσης, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS.

Μεταξύ των επιβαινόντων συγκαταλέγεται ένα παιδί, και έξι μέλη πληρώματος.

Ανταπόκριση Αχιλλέας Πατσούκας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος